Ciasto czekoladowe w słoiku I

Ciasto czekoladowe w słoiku I
Ciasto czekoladowe w słoiku może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pudełko z przepisem na deser. Na 13 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 105 kalorii, 1G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 20. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jeśli masz sodę oczyszczoną, wodę, ekstrakt z wanilanu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular score of 9%. Podobne przepisy to Sałatka Z Ciecierzycy I Quinoa Mason Jar, Wyznanie # 64: Jestem pozbawiona Ciasta ... Ciasto czekoladowe z lukrem twarogowym i satynową polewą czekoladową, oraz Czekoladowy tort urodzinowy: Diabelski tort z bogatym lukrem czekoladowym.

Instrukcje

1
Wysterylizuj 2 (1 kufel) proste słoiki z szerokimi ustami, pokrywki i pierścienie, gotując przez 10 minut. Trzymaj pokrywki i pierścienie w gorącej wodzie, aż będą potrzebne. Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C)
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słoik Do KonserwSłoik Do Konserw
PiekarnikPiekarnik
2
W małej misce wymieszaj mąkę, cukier, sodę oczyszczoną i cynamon. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
CynamonCynamon
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
3
W średnim rondlu połącz masło, wodę i kakao w proszku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
MasłoMasło
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Podgrzać i mieszać, aż masło stopi się i mieszaninę dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
5
Wlać do dużej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
6
Wymieszać mieszaninę mąki i zmiksować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
7
Dodaj maślankę, jajko i wanilię i ubijaj ręcznie, aż będzie gładka. Wymieszać z orzechami.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
WaniliaWanilia
OrzechyOrzechy
JajkoJajko
8
Rozprowadzić równomiernie do 2 przygotowanych słoików do konserw.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słoik Do KonserwSłoik Do Konserw
9
Umieścić słoiki na blasze i piec w temperaturze 325 stopni F (165 stopni C) przez 35 do 40 minut lub aż wykałaczka włożona głęboko w środek ciasta wyjdzie czysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pliki CookiePliki Cookie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
10
Używając ciężkich rękawic kuchennych, usuwaj ciasta z piekarnika pojedynczo.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik MittPiekarnik Mitt
PiekarnikPiekarnik
11
Umieść pokrywkę, następnie pierścień na słoiki i mocno je przykręć.
12
Umieść słoiki na blacie i słuchaj, aby "ping" podczas zamykania. Jeśli przegapisz "ping", poczekaj, aż będą całkowicie chłodne i naciśnij górną część pokrywy. Jeśli w ogóle się nie ruszy, jest zapieczętowany.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje20
Ocena Zdrowia0
Magazyn