Ciasto Coco Cola
Ciasto Coco Cola może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji deserów. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 77 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 707 kalorii, 6G białka, oraz 18g tłuszczu. Mieszanka sody oczyszczonej, napojów gazowanych o smaku coli, kakao w proszku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 20%, który nie jest tak wybitny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Coco Cola, Ciasto czekoladowe z polewą coli, oraz Pollo a la Coca-Cola (Duszony kurczak z napojem Cola).
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj 16x20-calową patelnię do pieczenia lub naczynie zapiekane.
Przynieś 1 szklankę masła, 3 łyżki kakao w proszku i 1 szklankę napoju gazowanego o smaku coli do wrzenia w rondlu; mieszaj, aż będzie gładka.
W misce wymieszać biały cukier i mąkę.
Wlać gorącą mieszaninę masła na cukier i mąkę; mieszać aż dobrze wymieszane.
Wymieszać maślankę, jajka, sodę oczyszczoną i ekstrakt waniliowy do mieszaniny; złożyć w 1 szklance orzechów pekan.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku 350 stopni F (175 stopni C), aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta, 35 minut.
Stopić 1/2 szklanki masła, 3 łyżki kakao w proszku, i 6 łyżek Cola o smaku napoju gazowanego razem w rondlu na małym ogniu, aż gładka; usunąć z ognia.
Do miski wlać cukier cukierniczy. Wymieszać mieszaninę masła z cukrem cukierniczym, aż lukier będzie gładki; złożyć w 1/2 szklanki orzechów pekan.
Rozłóż lukier na ciepłym cieście.