Ciasto Cappuccino Bundt
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj ciasta Cappuccino Bundt. Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 474 kalorie, 4G białka, oraz 24g tłuszczu. Na 72 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka jaj, czekolada, mleko, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Ciasto Cappuccino, Pomarańczowy Tort Cappuccino, oraz Ciasteczka Do Ciasta Cappuccino.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°. tłuszcz i mąka 12-cup Bundt patelni.
W misce ubić mąkę, sodę oczyszczoną, cukier i sól. Na patelni ubić olej, masło, 2 łyżki. kakao, 3 łyżki. espresso w proszku, 2 łyżki. cynamon i 1 szklanka wody. Doprowadzić do duszenia na średnim ogniu, mieszając. W misce ubić jajka, śmietanę i wanilię.
Mieszaj mieszaninę kakao do mieszanki mąki. Złożyć w mieszaninie jaj.
Wlać do patelni Bundt, wygładzając górę.
Piec, aż szpikulec włożony do środka ciasta wyjdzie czysty, 25 do 33 minut.
Ostudzić na stojaku z drutu na 10 minut; wyjąć z patelni.
Niech ostygnie całkowicie.
Trzepaczka 1/4 łyżeczki. każde kakao, espresso w proszku i cynamon. W żaroodpornej misce ustawionej na 1 cal gotującej się wody roztopić czekoladę z masłem.
Zdjąć z ognia; ostudzić. W misce ubić cukier i mleko. Wymieszać z mieszaniną czekolady.
Mżawka glazury na ciasto. Przesiać mieszaninę kakao na górze; odstawić, aż glazura jest ustawiona.