Ciasto Budyniowe Z Kaszą Manną
Ciasto budyniowe Semolina jest Wegetariańskie deser. Jedna porcja zawiera 221 kalorii, 8G białka, oraz 2G tłuszczu. Na 1,36 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, mieloną gałkę muszkatołową, mąkę kaszę manną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Budyń Z Kaszy Manny Pomarańczowej, Budyń Z Kaszy Manny Żurawinowej, oraz Pomarańczowy budyń z kaszy mannej z czekoladą.
Instrukcje
Umieść 1/2 szklanki cukru w małym ciężkim rondlu na średnim ogniu i gotuj, aż cukier będzie złoty (około 5 minut). Natychmiast wlać syrop cukrowy do 1 1/2-ćwiartkowego naczynia Suflera pokrytego sprayem do gotowania, szybko wywracając, aż karmelizowany cukier pokryje dno naczynia; odstawić.
Połączyć mleko i 1/2 szklanki cukru w dużym rondlu; dobrze wymieszać. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii; dodać nasiona i fasolę do mieszaniny mleka. Gotować na średnim ogniu do 180 lub do momentu, aż wokół krawędzi utworzą się małe pęcherzyki (nie gotować).
Zdjąć z ognia (dodać ekstrakt w tym momencie, jeśli używasz zamiast fasoli wanilii); przykryć i odstawić 10 minut. Odrzuć fasolę.
Umieścić mieszaninę mleka na średnim ogniu. Stopniowo dodawać mąkę i sól, stale mieszając trzepaczką. Gotować 12 minut lub aż gęsty i bąbelkowy, stale mieszając. Stopniowo dodawać gorącą mieszaninę mleka do jaj, stale mieszając trzepaczką; wymieszać gałkę muszkatołową. Wymieszać łyżką do przygotowanego naczynia.
Piec w 375 przez 45 minut lub do puffy i prawie zestaw. (Ciasto będzie lekko "jiggly" w środku.) Schłodzić w naczyniu 5 minut. (Ciasto lekko spuszcza powietrze na stojąco.) Poluzuj ciasto z boków naczynia za pomocą wąskiej metalowej szpatułki.
Umieść talerz do góry nogami na torcie; Odwróć na talerz.
Podawać na ciepło lub schłodzone.