Ciasto Bananowe Split
Przepis Banana Split ciasto może być wykonane w około 1 godzinę i 20 minut. Jedna porcja tego dania zawiera około 3G białka, 18g tłuszczu i w sumie 358 kalorii. Ten przepis serwuje 20 i kosztuje 68 centów za porcję. Mieszanka 3 bananów, krakersów graham, jajek i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1212 osób cieszyło się, że wypróbowało ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Świetnie sprawdza się jako tani deser. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 18%. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Ciasto Bananowe Split, Ciasto "Banana Split", oraz Ciasto Bananowe Split.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Na skórkę wymieszaj zmiażdżone krakersy graham i 1 kij masła. Wyłóż dno i boki patelni o wymiarach 13 na 9 cali mieszanką.
Piecz skórkę przez 5 do 8 minut.
Ubij jajka, 2 paluszki masła i cukier puder na puszystą masę.
Rozłóż mieszaninę na schłodzonej skórce.
Dodaj warstwę pokruszonego ananasa i warstwę pokrojonych bananów. Przykryj bitą polewą i posyp orzechami lub krakersami graham. Wstaw do lodówki na 1 godzinę.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Cream Sherry, Port i Moscato d ' Asti to moje najlepsze typy na ciasto. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 poza 5 Ocena gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Dobrze teraz, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w zimne popołudnia, podawane z biscotti do zanurzenia w ""włoskim stylu"". "