Ciasteczka świąteczne: Jedno ciasto, trzy ciasteczka świąteczne

Ciasteczka świąteczne: Jedno ciasto, trzy ciasteczka świąteczne
Przepis na ciasteczka świąteczne: jedno ciasto, trzy ciasteczka świąteczne można przygotować w około 2 godziny i 37 minut . Ten przepis jest dla 24 osób i kosztuje 38 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka , 12 g tłuszczu i łącznie 284 kalorie . Ten przepis z Foodnetwork ma 7 fanów. Tylko kilka osób naprawdę polubiło ten deser. Jeśli masz sól, migdały, gruby cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz go zrobić. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje ulepszoną ocenę spoonacular wynoszącą 0% . Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również meksykański dip z trzech serów , dżem z trzech jagód i stromboli z trzech mięs .

Instrukcje

1
Zobacz jak przygotować ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni Fahrenheita.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Odłożonego Tłuszczu Wołowego Lub Roztopionego Masła1/4 Szklanki Odłożonego Tłuszczu Wołowego Lub Roztopionego Masła
3
Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sól i goździki w małej misce. Ubij masło i cukier w dużej misce mikserem elektrycznym na średnio-wysokich obrotach, aż będą jasne i puszyste, około 3 minut w mikserze stojącym (najlepiej wyposażonym w końcówkę do ubijania) lub 6 minut za pomocą ręcznego ubijaka. Wbij jajko i wanilię. Zmniejsz prędkość do niskiej, a następnie dodaj mieszankę mąki i mieszaj, aż się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Batonik Czekoladowy O Standardowej Wielkości Lub Odpowiednik (najlepiej Butterfinger Lub Snickers), Pokruszony Lub Posiekany1 Batonik Czekoladowy O Standardowej Wielkości Lub Odpowiednik (najlepiej Butterfinger Lub Snickers), Pokruszony Lub Posiekany
Batonik Czekoladowy Z Mleczną Czekoladą I Migdałami (4-1/4 Uncji), PosiekanyBatonik Czekoladowy Z Mleczną Czekoladą I Migdałami (4-1/4 Uncji), Posiekany
1 Słoik (11-3/4 Uncji) Gorącego Kremu Czekoladowego Na Bazie Lodów, Podgrzanego1 Słoik (11-3/4 Uncji) Gorącego Kremu Czekoladowego Na Bazie Lodów, Podgrzanego
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
1 Cytryna, Skórka Pokrojona Na Kawałki1 Cytryna, Skórka Pokrojona Na Kawałki
Pokruszone Wafle Waniliowe (około 55 Wafli)Pokruszone Wafle Waniliowe (około 55 Wafli)
Pinta 9 Uncji Płynu świeżo Zagotowanej WodyPinta 9 Uncji Płynu świeżo Zagotowanej Wody
Zachowane Tłuszcze Wołowe Lub Roztopione MasłoZachowane Tłuszcze Wołowe Lub Roztopione Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 łyżeczka Oleju Roślinnego, Opcjonalnie1 łyżeczka Oleju Roślinnego, Opcjonalnie
2 Szklanki (16 Uncji) Kwaśnej śmietany O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Podzielone2 Szklanki (16 Uncji) Kwaśnej śmietany O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Podzielone
4
Uformuj ciasto w wałek o średnicy 12 cali (2 cale) na folii spożywczej i zawiń w folię. Schłodź ciasto w lodówce przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana I Syrop CzekoladowyBita śmietana I Syrop Czekoladowy
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Karmelki I Tootsie Roll MidgeesKarmelki I Tootsie Roll Midgees
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
5
Za pomocą ostrego noża odcinaj z kawałka ciasta plastry o grubości ok. 1,25 cm i układaj je na 2 dużych, nieposmarowanych blachach do pieczenia, w odległości ok. 2,5 cm od siebie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Funta Brokułów, Przyciętych, Blanszowanych, Zalanych Zimną Wodą I Odsączonych1 1/2 Funta Brokułów, Przyciętych, Blanszowanych, Zalanych Zimną Wodą I Odsączonych
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
6
W przypadku zwykłych ciasteczek cukrowych posyp je hojnie grubym cukrem i piecz przez 15 minut lub do momentu, aż lekko się zrumienią i napuszą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolorowa Posypka, Siekane Orzechy Lub Płatki KokosoweKolorowa Posypka, Siekane Orzechy Lub Płatki Kokosowe
Cukier GruboziarnistyCukier Gruboziarnisty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Odłożonego Tłuszczu Wołowego Lub Roztopionego Masła1/4 Szklanki Odłożonego Tłuszczu Wołowego Lub Roztopionego Masła
7
Ostudzić na blachach do pieczenia przez 3 minuty, następnie przenieść metalową szpatułką na kratkę do całkowitego ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Funta Brokułów, Przyciętych, Blanszowanych, Zalanych Zimną Wodą I Odsączonych1 1/2 Funta Brokułów, Przyciętych, Blanszowanych, Zalanych Zimną Wodą I Odsączonych
1 Czerwona Cebula, Obrana I Pokrojona W Kostkę O Grubości 2,5 Cm1 Czerwona Cebula, Obrana I Pokrojona W Kostkę O Grubości 2,5 Cm
1
Przygotuj podstawowe ciasto według przepisu powyżej, ale dodaj kakao do mieszanki mąki i wmieszaj orzechy tuż po wymieszaniu ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier OrzechowyLikier Orzechowy
Bita śmietana I Syrop CzekoladowyBita śmietana I Syrop Czekoladowy
1 Cytryna, Skórka Pokrojona Na Kawałki1 Cytryna, Skórka Pokrojona Na Kawałki
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
2
Piec przez 15 minut, a następnie studzić na blachach przez 3 minuty, po czym przenieść na kratkę do całkowitego ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Odłożonego Tłuszczu Wołowego Lub Roztopionego Masła1/4 Szklanki Odłożonego Tłuszczu Wołowego Lub Roztopionego Masła
1
Przygotuj podstawowe ciasto według przepisu powyżej, ale dodaj skórkę pomarańczową i zmielone migdały podczas dodawania mieszanki mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miękkie Masło Do Wysmarowania ForemekMiękkie Masło Do Wysmarowania Foremek
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Bita śmietana I Syrop CzekoladowyBita śmietana I Syrop Czekoladowy
1 Cytryna, Skórka Pokrojona Na Kawałki1 Cytryna, Skórka Pokrojona Na Kawałki
2
Gdy ciasteczka będą już uformowane, zrób niewielkie wgłębienie na środku i napełnij każde około 1 łyżeczką marmolady. Na wierzch każdego połóż sporą szczyptę pokrojonych migdałów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Migdały W PlasterkachMigdały W Plasterkach
Kiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 CalaKiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Ciasteczka Z Masłem Orzechowym Nutter ButterCiasteczka Z Masłem Orzechowym Nutter Butter
3
Piec przez 20 minut, a następnie studzić na blachach przez 3 minuty, po czym przenieść na kratkę do całkowitego ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Odłożonego Tłuszczu Wołowego Lub Roztopionego Masła1/4 Szklanki Odłożonego Tłuszczu Wołowego Lub Roztopionego Masła
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 37 m.
Porcje24
Ocena Zdrowia0
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn