Ciasteczka świąteczne: Jedno ciasto, trzy ciasteczka świąteczne
Przepis na ciasteczka świąteczne: jedno ciasto, trzy ciasteczka świąteczne można przygotować w około 2 godziny i 37 minut . Ten przepis jest dla 24 osób i kosztuje 38 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka , 12 g tłuszczu i łącznie 284 kalorie . Ten przepis z Foodnetwork ma 7 fanów. Tylko kilka osób naprawdę polubiło ten deser. Jeśli masz sól, migdały, gruby cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz go zrobić. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje ulepszoną ocenę spoonacular wynoszącą 0% . Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również meksykański dip z trzech serów , dżem z trzech jagód i stromboli z trzech mięs .
Instrukcje
Zobacz jak przygotować ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni Fahrenheita.
Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sól i goździki w małej misce. Ubij masło i cukier w dużej misce mikserem elektrycznym na średnio-wysokich obrotach, aż będą jasne i puszyste, około 3 minut w mikserze stojącym (najlepiej wyposażonym w końcówkę do ubijania) lub 6 minut za pomocą ręcznego ubijaka. Wbij jajko i wanilię. Zmniejsz prędkość do niskiej, a następnie dodaj mieszankę mąki i mieszaj, aż się połączą.
Uformuj ciasto w wałek o średnicy 12 cali (2 cale) na folii spożywczej i zawiń w folię. Schłodź ciasto w lodówce przez 1 godzinę.
Za pomocą ostrego noża odcinaj z kawałka ciasta plastry o grubości ok. 1,25 cm i układaj je na 2 dużych, nieposmarowanych blachach do pieczenia, w odległości ok. 2,5 cm od siebie.
W przypadku zwykłych ciasteczek cukrowych posyp je hojnie grubym cukrem i piecz przez 15 minut lub do momentu, aż lekko się zrumienią i napuszą.
Ostudzić na blachach do pieczenia przez 3 minuty, następnie przenieść metalową szpatułką na kratkę do całkowitego ostygnięcia.
Przygotuj podstawowe ciasto według przepisu powyżej, ale dodaj kakao do mieszanki mąki i wmieszaj orzechy tuż po wymieszaniu ciasta.
Piec przez 15 minut, a następnie studzić na blachach przez 3 minuty, po czym przenieść na kratkę do całkowitego ostygnięcia.
Przygotuj podstawowe ciasto według przepisu powyżej, ale dodaj skórkę pomarańczową i zmielone migdały podczas dodawania mieszanki mąki.
Gdy ciasteczka będą już uformowane, zrób niewielkie wgłębienie na środku i napełnij każde około 1 łyżeczką marmolady. Na wierzch każdego połóż sporą szczyptę pokrojonych migdałów.
Piec przez 20 minut, a następnie studzić na blachach przez 3 minuty, po czym przenieść na kratkę do całkowitego ostygnięcia.