Ciasteczka z podwójną czekoladą i espresso
Ciasteczka Double Chocolate and Espresso mogą być właśnie tym deserem, którego szukasz. Ten przepis jest dla 10 osób i kosztuje 1,09 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 370 kalorii , 5 g białka i 18 g tłuszczu . Kilka osób przygotowało ten przepis, a 48 powiedziałoby, że trafił w dziesiątkę. Mieszanka ekstraktu waniliowego, ziaren espresso w czekoladzie, jajek i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 31 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 40% . Ta ocena jest raczej słaba. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Double Ka Meetha - Jak zrobić Hyderabadi Double Ka Meetha - Ramadan ,Czekoladowe babeczki z espresso z kremem maślanym Mocha i Bad Boy "Gigantyczne ciasteczka z podwójną czekoladą" .
Instrukcje
Zobacz jak przygotować ten przepis.
Umieść ruszt piekarnika w środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F. Wyłóż 2 blachy do pieczenia papierem pergaminowym lub matami silikonowymi. Odstaw.
W małej misce wymieszaj czekoladę i masło.
Umieść miskę nad garnkiem z lekko gotującą się wodą i mieszaj od czasu do czasu, aż czekolada się rozpuści i mieszanina stanie się gładka.
W misce robota kuchennego drobno posiekaj pokryte czekoladą ziarna espresso. W średniej misce wymieszaj trzepaczką posiekane ziarna espresso, mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sól.
W innej średniej misce ubij razem cukier, jajka, wodę i ekstrakt waniliowy. Stopniowo dodawaj suche składniki i mieszaj, aż masa będzie gęsta i gładka. Wmieszaj roztopioną czekoladę. Wymieszaj z kawałkami czekolady. Używając łyżki do ciastek lub lodów, nałóż 1/4 szklanki masy na przygotowane blachy do pieczenia.
Piecz, aż lekko napuszą się i wierzch zacznie pękać, 18 do 20 minut. Pozostaw ciasteczka do całkowitego ostygnięcia na blachach do pieczenia i podawaj.