Ciasteczka Sablé Galette
Ciasteczka Sablé Galette mogą być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 18 porcji z 169 kalorii, 2G białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 17 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz wodę plus 1/2 łyżki wody, mąkę, margarynę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pomarańczowe Ciasteczka Sobolowe, Podwójne Czekoladowe Ciasteczka Sobolowe (Francja), oraz Czekoladowe Ciasteczko Sable dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Umieść mąkę, margarynę, sól i 1/2 szklanki cukru w misce robota kuchennego wyposażonego w metalowe ostrze. Puls około siedem razy, lub aż mieszanina wygląda jak piasek. Można to również zrobić ręcznie w dużej misce z dwoma nożami lub nożem do ciast.
Dodaj 1 żółtko, wanilię, wodę z kwiatem pomarańczy, jeśli używasz, i łyżkę zimnej wody. Przetworzyć lub wymieszać, aż ciasto się połączy.
Umieść duży kawałek pergaminu na blacie i lekko nasmaruj papierem lub folią, która owinęła margarynę. Wrzucić ciasto na wysmarowany pergamin i, za pomocą wałka do ciasta, toczyć w dużym okręgu, o średnicy 9 cali.
Aby udekorować krawędź ciastka, używając płaskiego końca uchwytu drewnianej łyżki lub czubka palca wskazującego, wykonaj wgłębienia jeden po drugim na zewnątrz okręgu.
Pozostałe żółtko ubić z 1/2 łyżki wody.
Umyj wierzch ciastka myciem jajecznym. Korzystając z palców widelca, ustaw jeden zestaw linii prosto na górze ciastka. Zrób kolejny zestaw około 2 cale poniżej pierwszego. Powtarzaj, aż masz cztery do pięciu zestawów linii. Teraz przesuń pergamin o ćwierć obrotu w prawo i wykonaj cztery do pięciu dodatkowych zestawów linii, każda w odległości około 2 cali. Nowy zestaw linii powinien przecinać pierwszy zestaw linii pod kątem, tworząc siatkę w kształcie rombu.
Wierzch ciastka posypać pozostałą łyżeczką cukru. Przesuń pergamin na blasze ciastek i piecz przez 35 do 37 minut, aż krawędzie zaczną wyglądać na złote.
Wyjąć z piekarnika i natychmiast pokroić ciastko na 8 lub 12 dużych klinów lub około osiemnastu 1 x 3-calowych barów, jeśli chcesz. Jeśli poczekasz, aż ciastko ostygnie, aby je przeciąć, nie uzyskasz ładnych, czystych krawędzi.
Upieczone ciasteczka umieścić w hermetycznym pojemniku lub workach zamrażarki i przechowywać w temperaturze pokojowej do pięciu dni lub zamrażać do trzech miesięcy.
Ponad 160 bezmlecznych przepisów od tradycyjnych po modne Paula Shoyer. Copyright © 2010 Brandeis University. Przedruk za zgodą Brandeis University Press / University Press of New England.