Ciasteczka i lody śmietankowe
Można przygotować ciasteczka z przepisami i batoniki z lodami Śmietankowymi w około 3 godziny i 15 minut. Za 1,36 zł za porcję, dostajesz deser, który serwuje 6. Jedna porcja zawiera 699 kalorii, 10g białka, oraz 32G tłuszczu. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka masła, bitej polewy, ciastek i kremowych ciasteczek oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 2 powie, że trafił w sedno. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 28%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Batoniki do lodów Maczanych w czekoladzie, Ciasteczka i lody śmietankowe, oraz Ciasteczka z kawałkami czekolady i kremowe lody z pianki dyniowej.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Podwójnie wyłóż 9-calową kwadratową blachę do pieczenia folią, pozostawiając 2 uchwyty rozciągnięte po bokach.
Pulsuj ciasteczka w robocie kuchennym, aż będą dobrze. Wrzuć ciasteczka i masło do średniej miski. Mocno dociśnij okruchy ciastek do dna przygotowanej patelni.
Ostrożnie rozłóż zmiękczone lody na skórce.
Skrop karmelem i posyp bitą polewą.
Posyp pyłem ogolonej czekolady.
Wstaw do zamrażarki na 3 godziny, aby się ujędrniła.
Pokrój w batony do podania.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Cream Sherry, Port i Moscato d ' Asti to moje najlepsze typy batonów lodowych. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jednym z win, które możesz spróbować, jest NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.