Ciasteczka Czekoladowe Roll-Out
Czekoladowe ciasteczka Roll-Out mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru deserów. Na 9 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 74 kalorie. Ten przepis służy 60. 17 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi ci to Epikurious. Mieszanka masła, kakao w proszku, ekstrakt z wanilii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Ciasteczka Czekoladowe Roll Out, Ciasteczka Czekoladowe Roll-Out, oraz Poważne Ciasteczka: Piernikowe Ciasteczka Rolowane dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przesiać pierwsze 5 składników i cynamon, w razie potrzeby, do średniej miski. Wymieszać czekoladę w metalowej misce ustawionej na rondlu gotującej się wody, aż stopi się i będzie gładka. Odstawić. Za pomocą miksera elektrycznego, beat masło w dużej misce ze średnią prędkością, aż gładkie i kremowe, o 2 protokół.
Dodać cukier i ubijać, aż mieszanina będzie blada i puszysta, o 2 protokół.
Dodać jajko; ubić do dobrze wymieszanego, około 1 minuty. Zmniejsz prędkość do niskiej I beat wanilii i czekolady.
Dodać mieszaninę mąki i pokonać na niskiej prędkości tylko do mieszania. Zbierz ciasto w kulkę; podziel na pół. Uformuj każdą połowę w kulkę i spłaszcz w dysk. Owiń dyski oddzielnie w plastik i schładzaj do twardego, co najmniej 4 godzin. DO AHEAD: może być wykonany 2 dni wcześniej. Przechowywać w lodówce.
Odstawić w temperaturze pokojowej na 30 minut przed rozwałkowaniem.
Ustawić stojak na środku piekarnika; rozgrzać do 177°. Linia 2 blachy do pieczenia z pergaminem.
Pracując z jednym dyskiem na raz, rozwałkuj ciasto między 2 arkuszami woskowanego papieru do grubości 1/8 cala dla mniejszych (2-calowych) ciastek i grubości 1/4 cala dla większych (3 - do 4-calowych) ciastek. Używanie woskowanego papieru zapobiega dodawaniu zbyt dużej ilości mąki, co spowoduje, że ciasteczka będą twarde.
Za pomocą ozdobnych foremek do ciastek wyciąć ciasteczka. Zimne ciasto jest znacznie łatwiejsze do pracy. Jeśli robi się ciepło podczas wycinania ciastek, umieść woskowany papier i wszystko-w zamrażarce na około 5 minut.
Użyj szpatułki offsetowej, aby oderwaćdoskonałe ciasto i przenieść ciasteczka do pergaminowych blach do pieczenia, odstępy 1 cal od siebie. Zbierz resztki, rozwałkuj ciasto i wytnij więcej ciastek, powtarzając, aż całe ciasto zostanie użyte. Jeśli nie ciasteczka oblodzenia, udekorować posypką lub innymi dodatkami cukru, w razie potrzeby.
Piec 1 arkusz na raz, aż ciasteczka są twarde na górze i nieco ciemniejsze wokół krawędzi, około 9 minut dla mniejszych ciasteczek i do 12 minut dla większych ciasteczek. Blach do pieczenia linii ze świeżym pergaminem w razie potrzeby. Schłodzić całkowicie na stojaku. W razie potrzeby udekoruj ciasteczka Królewskim lukrem. DO AHEAD: Pliki cookie można tworzyć 4 dni wcześniej. Przechowywać pomiędzy arkuszami papieru woskowanego w szczelnych pojemnikach.