Ciasteczka cynamonowo-imbirowe (Biscotti dello Canella-Zenzero)
Przepis cynamonowo-imbirowe ciasteczka (Biscotti dello Canella-Zenzero) może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 45 minut. Ten przepis sprawia, że 30 porcji z 69 kalorii, 1G białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Na 8 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka ekstraktu waniliowego, gałka muszkatołowa, melasa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Tylko kilku osobom naprawdę spodobał się ten deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Cantucci Allo Zenzero E Mousse Di Zucca (imbir Cantucci z I, Sajgon Cynamon Imbir Ciasteczka, oraz Ciastka z melasą do żucia z dodatkiem imbiru, cynamonu i Fig dla podobnych receptur.
Instrukcje
Odważyć lub lekko łyżkę mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Mąkę połączyć z 6 składnikami (przez sól), mieszając trzepaczką.
Połącz masło i 1/4 szklanki cukru w średniej misce i ubijaj mikserem ze średnią prędkością, aż będzie lekki i puszysty (około 3 minut). Ubić 3 łyżki mleka, melasę i ekstrakt z wanilii.
Dodaj mieszaninę mąki do mieszaniny masła i ubijaj na małej prędkości, aż do wymieszania. Kształt ciasta na 6-calowy dysk. Przykryć i schłodzić przez 30 minut.
Lekko pokryć dłonie sprayem do gotowania. Ciasto uformować na 30 kulek (po około 2 łyżeczki).
Umieścić pozostałe 1/2 szklanki cukru w płytkiej misce.
Zwijaj kulki ciasta w cukrze; umieść 2 cale od siebie na blachach do pieczenia pokrytych sprayem do gotowania. Kulki lekko spłaszczyć dnem szklanki.
Piec w 350 przez 12 minut lub do lekko rumiane. Schłodzić na patelniach 4 minuty.
Usuń ciasteczka z patelni; całkowicie schłodzić na stojakach z drutu.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jedno wino, którego możesz spróbować to Casan Emma Chianti Classico. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 21 dolarów.
Casa Emma Chianti Classico
Casa Emma Chianti Classico D. O. C. G to eleganckie wino z bukietem kwiatów i nutami wiśni. Ma zrównoważoną świeżość, dobrą strukturę i aksamitne taniny. Starzony przez 1 rok w 500-litrowych beczkach, ma intensywny rubinowy czerwony kolor z fioletowymi refleksami. Dzięki trwałemu wykończeniu z dobrą kwasowością i mineralnością idealnie nadaje się do łączenia z makaronem i wędlinami.