Ciasta migdałowe z czekoladowym sosem Marakujowo-owocowym

Ciasta migdałowe z czekoladowym sosem Marakujowo-owocowym
Migdałowe ciasta z czekoladowym sosem Marakujowo-owocowym mogą być właśnie deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 532 kalorie, 7G białka, oraz 35 g tłuszczu. Na 1,43 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka ekstraktu z wanilanu, proszek do pieczenia, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Złote monety z marakui, karmelowe migdałowe magiczne fasolki pokryte czekoladą i czekoladowe batoniki z Karmelu cynamonowego, Biała czekolada marakuja z sosem jagodowo-miętowym i kremem kokosowym, oraz Kurczak z sosem marakui na suszonych owocach i orzechach Orzo dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°. masło i mąka ramekins.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
PiekarnikPiekarnik
2
W maszynce, proces pasty migdałowej i cukru, aż mieszanina przypomina drobny piasek, 10 do 15 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta MigdałowaPasta Migdałowa
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
3
Przenieś do miski miksera stojącego wyposażonego w mocowanie wiosła, następnie dodaj masło i ubijaj, aż będzie lekkie i puszyste, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser StojącyMikser Stojący
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Dodać jajka, po 1 na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu i skrobając miseczkę w razie potrzeby, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Dodaj wanilię i beat aż włączone, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
6
W małej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i sól. Przesiać mieszaninę pasty migdałowej, a następnie mieszać aż włączone, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Pasta MigdałowaPasta Migdałowa
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
7
Podziel ciasto między przygotowane ramekiny, wygładzając blaty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
8
Przenieść do blachy do pieczenia i piec, aż ciasta są złoty brąz i sprężyste w dotyku, o 30 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
9
Przełożyć do stojaka do ostygnięcia podczas robienia sosu. (Ciasta można piec z przodu, wyjąć z ramekinów i zamrozić, szczelnie owinięte w folię, do 1 tygodnia. Odczekaj 4 godziny na rozmrożenie ciasta w temperaturze pokojowej. Aby odwrócić, umieścić na pergaminie wyłożonej papierem blachy do pieczenia i piec w temperaturze 350 ° F przez 10 minut.)
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia FoliowaFolia Foliowa
PiekarnikPiekarnik
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
1
Przenieść posiekaną czekoladę do małej miseczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
W małym rondlu na umiarkowanym ogniu wymieszać śmietanę i sok z marakui. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zalać czekoladą i odstawić 30 sekund. Używając żaroodpornej silikonowej szpatułki, mieszaj do uzyskania gładkości, około 30 sekund. Przykryć folią i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z MarakuiSok Z Marakui
CzekoladaCzekolada
KremKrem
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka Do PieczeniaSzpatułka Do Pieczenia
Folia FoliowaFolia Foliowa
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
1
Wlać około 2 łyżki sosu do środka każdego talerza.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
2
Uruchom mały, cienki nóż wokół wewnętrznej krawędzi 1 ramekina, a następnie odwróć na dłoń i, używając innej dłoni, uderz w dno ramekina, aby uwolnić ciasto.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
NóżNóż
3
Ciasto przełożyć do stojaka i przesiać cukier, a następnie przełożyć na przygotowany talerz. Unmold pozostałych ciast w ten sam sposób.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
4
Podawać natychmiast.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn