Ciasta Kukurydziane Polenta

Ciasta Kukurydziane Polenta
Need a wegetariańska przystawka? Ciasto kukurydziane polenta może być niesamowity przepis, aby spróbować. Na 15 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 18 porcji z 71 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i odbierz proszek do pieczenia, polentę, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Jalapeno-Jack Polenta Cakes With Cilantro Corn Salsa, Ciasta z szynką, groszkiem i polentą, oraz Ciasta Polenta Z Zielenią dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużej misce wymieszaj polentę, mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cukier i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
PolentaPolenta
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Dodać jajko i maślankę. Ubić trzepaczką, aż ciasto będzie gładkie. Wymieszać z cebulą, kukurydzą i masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
MasłoMasło
CebulaCebula
KukurydzaKukurydza
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Umieść patelnię lub 10-do 12-calową patelnię (nonstick, w razie potrzeby) na średnim ogniu. Gdy jest gorąco, łyżka ciasto w 1/4 porcji filiżanki na patelni, odstępy nieco od siebie. Gotuj, aż krawędzie będą wyglądały na suche, obróć szeroką łopatką i brązowymi spodami, łącznie 2 do 3 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
SzpatułkaSzpatułka
4
Podawać naleśniki jako gotowane, lub układać w jednej warstwie na stojakach na blachach do pieczenia i ogrzać w piekarniku 150 do 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
5
Naleśniki układamy na talerzach i podajemy z dodanym do smaku sosem chipotle.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej PieprzowyOlej Pieprzowy
SOSSOS
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje18
Ocena Zdrowia0
Magazyn