Chutney Agrestowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przyprawy, więc spróbuj Chutney z agrestu. Ten przepis zawiera 9 porcji z 215 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 57 centów za porcję, ten przepis okładki 4% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Mieszanka cukru, octu jabłkowego, ziela angielskiego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia na raczej kiepski wynik spoonacular 19%. Spróbuj Cebula pomidor Czerwony Chutney-Czerwony Chutney dla Idli Dosa-Easy Chutney s, saunth chutney lub sonth chutney / sweet Tamarind chutney, oraz Marchew Chutney - marchew cebula Chutney dla Idli Dosa-South Indian Chutney s podobnych receptur.
Instrukcje
W rondlu połączyć cukry, ocet i gałkę muszkatołową.
Cynamon, goździki i ziele angielskie umieścić w torbie na gazę; umieścić w rondlu. Gotować na wolnym ogniu, aż cukier się rozpuści.
Dodać agrest; gotować na wolnym ogniu, bez przykrycia, przez 20-30 minut lub aż mieszanina będzie bardzo gęsta, mieszając od czasu do czasu.
Wyjąć i wyrzucić torebkę z przyprawami.
Chutney podawać z wieprzowiną lub szynką. Przechowywać w lodówce.