Chrupiący łosoś z herbatą jaśminową ryż i Edamame Wasabi

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc daj chrupiącego łososia z ryżem z herbaty jaśminowej i Wasabi Edamame. Jedna porcja zawiera 584 kalorie, 45g białka, oraz 18g tłuszczu. Na $4.94 za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz pastę wasabi, wodę, ocet ryżowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cukier granulowany, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciastka Truskawkowo-Lawendowe jako deser. 144 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Hamburgery z łososia Wasabi z Edamame-pesto z kolendry, Łosoś świeży-ziołowy z ryżem jaśminowym, oraz Miodowo-Imbirowy Pieczony Łosoś Z Ryżem Jaśminowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rondel napełnij wodą i szczyptą soli. Doprowadzić do wrzenia.
Dodać edamame i gotować do jasnozielonego, ale nie miękkie, o 1 minutę.
Wyjąć łyżką szczelinową i odstawić na duży talerz.
Dodaj torebkę do wody i wróć do wrzenia. Ugotuj ryż w wodzie herbacianej zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu (zajmie to około 10 minut).
Podczas gdy ryż gotuje, gotować ryby. Łososia doprawić solą po obu stronach. W średniej patelni nonstick, rozgrzać olej na średnim ogniu, aż migotanie.
Umieść rybę, strona prezentacji w dół, na patelni, i sear aż złoty i chrupiące, o 6 protokół. Używając szczypiec lub szpatułki rybnej, ostrożnie odwróć rybę i gotuj na drugiej stronie, aż ledwo ugotujesz, o 2 minuty dłużej.
Przełożyć na wyłożoną ręcznikiem papierowym płytkę, aby odsączyć nadmiar oleju.
W misce ubić ocet ryżowy, wodę, cukier, majonez, pastę wasabi i szczyptę soli.
Dodać ciepłą edamame i mieszać do połączenia. Ryż podzielić między dwie płyty. Top z ryb i edamame i posypać groszkiem wasabi.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Foley Johnson Carneros Chardonnay z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
![Foley Johnson Carneros Chardonnay]()
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Aromaty są skoncentrowane i złożone w naszym Carneros Chardonnay 2016. Nuty grillowanej brzoskwini, gruszki, maślanego rogalika i wanilii stanowią scenę dla bogatego i treściwego Chardonnay. Aromaty rozszerzają się na podniebieniu dzięki przepysznym smakom gruszki, chrupiącego jabłka, wiciokrzewu, prażonego kokosa i wafla waniliowego. Równowaga i struktura tego wina w połączeniu z jego jasną kwasowością sprawia, że jest to wino godne wieku, którym można się cieszyć przez kilka lat. Ciesz się tym pięknem z soczystym pieczonym kurczakiem i risotto z dzikimi grzybami.