Chrupiące Pieczone
Chrupiące pieczone może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 43g białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 580 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 1,06 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz płatki kukurydziane, mieloną szałwię, koszerną sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Chrupiący Pieczony Dorsz, Chrupiąca Pieczona Ryba, oraz Chrupiące Jajka Pieczone dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni.
Umieść stojak na patelni lub na blasze do pieczenia.
Kurczaka opłukać w zimnej wodzie; osuszyć. W szerokiej misce lub na talerzu doprawić mąkę solą i 1/4 łyżeczki pieprzu. Pogłębiać każdy kawałek kurczaka przez mąkę, więc jest w pełni powlekane, dotknij o misce, aby strząsnąć nadmiar mąki i odstawić. Mąkę wyrzucić.
Oto część, którą dzieci lubią najbardziej: zmiażdżyć płatki kukurydziane, umieszczając je w dużej, zamykanej plastikowej torbie, ostrożnie naciskając torbę, aby wypchnąć powietrze. Uszczelnij worek (z jak najmniejszą ilością powietrza w środku) i przejedź płatki wałkiem do ciasta. Otwórz torebkę i wlej pokruszone płatki do szerokiej miski lub na talerz.
W dużej misce (wystarczająco duże, aby pogłębiać kawałki kurczaka), wymieszać maślankę, musztarda, pieprz cayenne, papryka i szałwia. Daj każdemu kawałkowi mąki z kurczaka dobrą maślankę do kąpieli, a następnie zwinąć w okruchy płatka kukurydzianego.
Ułóż kawałki kurczaka na stojaku i umieść w gorącym piekarniku. Gotować przez 15 do 20 minut, obniżyć ogień do 375 stopni i gotować przez kolejne 25 do 30 minut, aż gotowane przez i chrupiące. Soki powinny być jasne, gdy mięso jest Przekłute nożem.
Podawać z łatwymi zieleniami.