Chrupiące Bryłki Bez Kurczaka
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 122 kalorie. Ten przepis służy 12 i kosztuje 28 centów za porcję. Ten przepis od Happy Herbivore ma 1640 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz gluten pszenny, mleko roślinne, musztardę dijon i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Chrupiące Nuggetsy Z Kurczaka, Chrupiące Pieczone Nuggetsy Z Kurczaka, oraz Pieczone Chrupiące Nuggetsy Z Kurczaka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 F. lekko nasmaruj lub wyłóż arkusz ciastek papierem do pieczenia i odstaw na bok.
Ubić razem mleko nie-mleczne i sok z cytryny do spienienia z pęcherzykami. W średniej misce rozgnieść ciecierzycę widelcem lub masherem ziemniaczanym do zgrubienia. Nie chcesz żadnych całych fasoli w lewo, ale nie zbyt mash je tak, że są one puree i przypominają refried fasoli. Alternatywnie, możesz pulsować fasolę w robocie kuchennym 10-15 razy i przenieść przetworzoną ciecierzycę do miski.
Dodaj w TVP, okruchy, jeśli używasz, witalny gluten pszenny, musztarda, przyprawy i agawa.
Dodać 1/4 szklanki wody i wymieszać łyżką. Gluten powinien tworzyć się niemal natychmiast. Wyjmij na czystą powierzchnię i ugniataj przez około minutę, usuwając nadmiar pęcherzyków i upewniając się, że tworzą się nici glutenu. Uformuj mieszaninę w kulkę i odstaw na bok.
Wlać płatki kukurydziane do osobnej miski i rozgnieść, aż bardzo kruche, jak grube i nieco większe bułki tartej i odstawić. Ponownie ubić mleko bezmleczne, a następnie wlać mieszaninę do płytkiej miski. Oderwać bouncy kulki wielkości porcji glutenu i spłaszczyć w dłoni do przypomina kształt bryłki. Zanurz się w mieszance mleka bezmlecznego, aby była pokryta z obu stron, a następnie naciśnij w płatki z każdej strony, upewniając się, że jest całkowicie pokryta.
Umieść bryłkę na arkuszu ciasteczek i powtórz z wszystkimi bryłkami.
Piecz bryłki przez 10 minut, odwróć i piecz kolejne 10-15 minut, aż bryłki będą twarde i chrupiące.Informacje Żywieniowe
22gdietary Fiber6gSugars4gProtein7g