Orzechowy Deser Streusel Jabłkowy
Deser orzechowo-jabłkowy Streusel może być właśnie tym deserem, którego szukasz. Ten przepis przeznaczony jest dla 8 osób i kosztuje 92 centy za porcję. Jedna porcja zawiera 336 kalorii, 5 g białka i 13 g tłuszczu. Jeśli masz pod ręką masło, mieszankę do ciastek/ciastek, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 6 godzin i 20 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 23% wyniku, co jest raczej złym wynikiem. Podobne przepisy to Orzechowy Deser Streusel Jabłkowy, Ciasto Orzechowo Jabłkowe i Deser Jabłkowo-Śliwkowy Streusel.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj jabłka z cynamonem, ziele angielskie i gałką muszkatołową.
Umieścić w natłuszczonej formie o pojemności 3 qt. powolna kuchenka. W małej misce połącz mleko, masło, cukier, jajka, wanilię i mieszankę do pieczenia. Połóż łyżkę na jabłkach.
Aby przygotować polewę, w dużej misce połącz mieszankę ciastek i brązowy cukier; pokroić na masło, aż się rozpadnie.
Dodaj migdały; posypać jabłkami.
Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 6-8 godzin lub do momentu, aż jabłka będą miękkie.
Podawać z lodami lub bitą śmietaną według uznania.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowe sherry, porto i Moscato d'Asti to świetny wybór na deser. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, szczególnie czekoladami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "