Chrupiąca ryba Cajun Panfish
Przepis Crisp Cajun Panfish można przygotować w około 40 minut . Dbasz o sylwetkę? Ten przepis bez nabiału i peskatariański ma 381 kalorii , 28 g białka i 13 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest dla 8 osób. Za 2,38 USD za porcję ten przepis pokrywa 20% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni kreolskiej. Udaj się do sklepu i kup przyprawę cajun, filety z okonia, płatki ziemniaczane i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. 9 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 69% , co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Cajun Chicken Pasta , Blackened Cajun Chicken i Cajun Cuisine: Vegan Jambalaya .
Instrukcje
W dużej, zamykanej torbie plastikowej wymieszaj pierwsze pięć składników.
Dodawaj rybę kawałek po kawałku; wstrząśnij, aby pokryć ją sosem.
Roztrzep jajka z wodą w płytkim naczyniu.
Umieść płatki ziemniaczane w innym płytkim naczyniu. Zanurz każdy filet w jajkach, a następnie obtocz w płatkach ziemniaczanych. Zanurz rybę ponownie w jajkach i płatkach ziemniaczanych.
Na dużej patelni rozgrzej 3 łyżki oleju na średnio-wysokim ogniu. Smaż rybę partiami przez 3-4 minuty z każdej strony lub do momentu, aż ryba będzie się łatwo rozdzielała widelcem, dodając oleju w razie potrzeby.