Chowder kukurydziany z knedlami

Chowder kukurydziany z knedlami
Chowder kukurydziany z kluskami to wegetariańskie danie główne typu lakto ovo. Jedna porcja zawiera 610 kalorii, 15 g białka i 29 g tłuszczu. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 2,15 USD za porcję. Ten przepis z Taste of Home wymaga cebuli, sera cheddar, mleka i papryczki chipotle w sosie adobo. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 54%, to danie jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać także takie przepisy, jak knedle z kukurydzą, cebulką i cotija w bulionie z kukurydzy kokosowej, zupa kukurydziana z żółtego groszku ze słodką kukurydzą i chili z knedlami kukurydzianymi.

Instrukcje

1
W dużym rondlu podsmaż cebulę na oleju, aż będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Makaronu Gemelli Lub Krótkiego Makaronu Fusilli1 Szklanka Makaronu Gemelli Lub Krótkiego Makaronu Fusilli
8 Fioletowych śliwek, Wypestkowanych I Grubo Posiekanych8 Fioletowych śliwek, Wypestkowanych I Grubo Posiekanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
10 Uncji Dżemu Malinowego10 Uncji Dżemu Malinowego
2
Dodać bulion, kukurydzę, ziemniaki, śmietanę, paprykę chipotle i sól. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; dusić bez przykrycia przez 3-5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu AdoboPapryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
Całe świeże Grzyby, Pokrojone W ćwiartkiCałe świeże Grzyby, Pokrojone W ćwiartki
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
2 łyżki Plus 1 łyżeczka Tłuszczu Piekarskiego, Podzielone2 łyżki Plus 1 łyżeczka Tłuszczu Piekarskiego, Podzielone
Po 12 Opakowań) Groszek Mrożony, RozmrożonyPo 12 Opakowań) Groszek Mrożony, Rozmrożony
Fondantowy SłońFondantowy Słoń
3
Na knedle w małej misce wymieszaj mąkę, mąkę kukurydzianą, proszek do pieczenia i sól. Wymieszaj mleko i ser, aż zwilżą. Nakładać łyżkami na gotującą się zupę zupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Soku Z Cytryny Plus 1/3 Szklanki1/4 Szklanki Soku Z Cytryny Plus 1/3 Szklanki
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
ChowderChowder
Kombinacja 2Kombinacja 2
Szwajcarski Ser EmmentalerSzwajcarski Ser Emmentaler
Puree Z Koncentratu MarakuiPuree Z Koncentratu Marakui
Fondantowy SłońFondantowy Słoń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Spryskaj Ekstrakt WaniliowySpryskaj Ekstrakt Waniliowy
4
Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut lub do momentu, gdy wykałaczka wbita w środek kluski będzie czysta (nie podnoś pokrywy podczas gotowania).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pojedyncze Biszkopty Z Nadzieniem śmietanowym, PodzielonePojedyncze Biszkopty Z Nadzieniem śmietanowym, Podzielone

Polecane wino: Chardonnay, Napój Alkoholowy, Piersi Bażanta Jeśli), Składnik, Kategoria Produktów Spożywczych, Sauvignon Blanc, (można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym), Wytrawne Białe Wino, Riesling, 10 Szklanek Zimnej Wody, Podzielonej, Typ Elementu Menu

Zupa kukurydziana w menu? Spróbuj połączyć z Chardonnay, napojem alkoholowym i białym winem. Do zupy chowder może przydać się chrupiąca biel, która przebije się przez bogaty, kremowy bulion – możesz też wybrać większą porcję lub wrócić do domu z bogatym, maślanym chardonnay. Bollinger Brut Special Cuvee z oceną 4,2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 60 dolarów za butelkę.
Bollinger Brut Special Cuvee
Bollinger Brut Special Cuvee
Złocisty kolor, charakterystyczny dla czarnych odmian winorośli. Bardzo drobne bąbelki. W nosie piękna, aromatyczna złożoność, dojrzałe owoce i korzenne aromaty, z nutami pieczonych jabłek, kompotu jabłkowego i brzoskwiń. Na podniebieniu subtelne połączenie struktury, długości i żywości. Bąbelki są jak aksamit. Smak gruszki, brioszki i pikantne aromaty, nuty świeżego orzecha włoskiego. Łącz się ze wszystkimi rybami, zwłaszcza sushi i sashimi, skorupiakami, takimi jak krewetki, krewetki, raki i grillowany homar, drób i białe mięso, orzechy nerkowca, parmezan lub prosciutto.
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia12
Magazyn