Chowder kukurydziany z knedlami
Chowder kukurydziany z kluskami to wegetariańskie danie główne typu lakto ovo. Jedna porcja zawiera 610 kalorii, 15 g białka i 29 g tłuszczu. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 2,15 USD za porcję. Ten przepis z Taste of Home wymaga cebuli, sera cheddar, mleka i papryczki chipotle w sosie adobo. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 54%, to danie jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać także takie przepisy, jak knedle z kukurydzą, cebulką i cotija w bulionie z kukurydzy kokosowej, zupa kukurydziana z żółtego groszku ze słodką kukurydzą i chili z knedlami kukurydzianymi.
Instrukcje
W dużym rondlu podsmaż cebulę na oleju, aż będzie miękka.
Dodać bulion, kukurydzę, ziemniaki, śmietanę, paprykę chipotle i sól. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; dusić bez przykrycia przez 3-5 minut.
Na knedle w małej misce wymieszaj mąkę, mąkę kukurydzianą, proszek do pieczenia i sól. Wymieszaj mleko i ser, aż zwilżą. Nakładać łyżkami na gotującą się zupę zupy.
Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut lub do momentu, gdy wykałaczka wbita w środek kluski będzie czysta (nie podnoś pokrywy podczas gotowania).
Polecane wino: Chardonnay, Napój Alkoholowy, Piersi Bażanta Jeśli), Składnik, Kategoria Produktów Spożywczych, Sauvignon Blanc, (można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym), Wytrawne Białe Wino, Riesling, 10 Szklanek Zimnej Wody, Podzielonej, Typ Elementu Menu
Zupa kukurydziana w menu? Spróbuj połączyć z Chardonnay, napojem alkoholowym i białym winem. Do zupy chowder może przydać się chrupiąca biel, która przebije się przez bogaty, kremowy bulion – możesz też wybrać większą porcję lub wrócić do domu z bogatym, maślanym chardonnay. Bollinger Brut Special Cuvee z oceną 4,2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 60 dolarów za butelkę.
![Bollinger Brut Special Cuvee]()
Bollinger Brut Special Cuvee
Złocisty kolor, charakterystyczny dla czarnych odmian winorośli. Bardzo drobne bąbelki. W nosie piękna, aromatyczna złożoność, dojrzałe owoce i korzenne aromaty, z nutami pieczonych jabłek, kompotu jabłkowego i brzoskwiń. Na podniebieniu subtelne połączenie struktury, długości i żywości. Bąbelki są jak aksamit. Smak gruszki, brioszki i pikantne aromaty, nuty świeżego orzecha włoskiego. Łącz się ze wszystkimi rybami, zwłaszcza sushi i sashimi, skorupiakami, takimi jak krewetki, krewetki, raki i grillowany homar, drób i białe mięso, orzechy nerkowca, parmezan lub prosciutto.