Chocolate Creme Brulee
Chocolate Creme Brulee to bezglutenowe deser. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 483 kalorie, 5G białka, oraz 41 g tłuszczu każdy. Na 96 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz kakao w proszku, ekstrakt z wanilii, ciężką śmietanę do ubijania i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 7 godzin i 20 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Biała czekolada Creme Brulee z truskawkami {Creme Brulee Kit Giveaway}, Chocolate Creme Brulee, oraz Chocolate Creme Brulee dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F.
W średnim rondlu połącz śmietanę, 3/4 szklanki cukru, czekoladę, Likier, kakao i wanilię. Gotować na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż bąbelki utworzą się na brzegach patelni.
Zdjąć z ognia i odstawić.
W dużej misce ubijamy żółtka, aż się połączą. Stopniowo dodawać część gorącej mieszanki śmietany do ubitych żółtek, aby temperować.
Mieszaninę jajek ubić do pozostałej mieszanki gorącej śmietany, stale mieszając. Jeśli tworzą się grudki, wlej mieszaninę do miski przez drobny sitko z siatki drucianej. Równomiernie podzielić mieszaninę na 6 do 8 ognioodpornych ramekin. Ułóż ramekiny w naczyniu do pieczenia 13 na 9 cali i napełnij naczynie gorącą wodą 1 1/2 cala.
Piec, aż krem ustąpi i będzie jędrny, około 30 do 45 minut.
Ostudzić na stojakach z drutu, a następnie owinąć w wytrzymałą plastikową folię i schłodzić co najmniej 6 do 8 godzin.
Każdy krem posypać równomiernie odrobiną pozostałych 2 łyżek cukru. Broil 5 1/2 cala od ciepła, aż cukier topi się i staje się karmelowy kolor.
Wyjmij krem z piekarnika i odstaw na 5 minut, aby cukier utwardził się. Cukier można również zarumienić za pomocą profesjonalnej latarki kulinarnej.