Chleb z rodzynkami Małgorzaty
Chleb z rodzynkami Małgorzaty wymaga około 1 godzina i 10 minut od początku do końca. Na 95 centów za porcję, dostajesz chleb, który serwuje 3. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 920 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Jeśli masz sodę oczyszczoną, cukier, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 48%, co jest solidne. Spróbuj Chleb z rodzynkami Małgorzaty, Chleb z rodzynkami dla miłośników rodzynek, oraz Złoty rodzynek i porzeczka Irlandzki brązowy chleb {chleb pszenny} dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Mocno posmaruj i mąka wnętrzności trzech pustych puszek o wadze 15 uncji.
W średniej żaroodpornej misce do mieszania wlać wrzącą wodę do rodzynek i sody oczyszczonej. Odstawić do ostygnięcia.
W średniej misce przesiać mąkę, cukier i sól. Wymieszać z otrębami okruchy płatków. Lekko ubić jajko z olejem i wymieszać z mieszaniną mąki. Wymieszać schłodzone rodzynki i wodę. Podziel ciasto równomiernie między 3 puszki, wypełniając około trzech czwartych drogi w górę.
Piec na najniższym stojaku, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta, 40 do 45 minut.
Ostudzić przez około 10 minut i przeciągnąć nóż wzdłuż boków puszki, aby usunąć. Jeśli pakujesz jako prezenty, po prostu zapakuj w puszkę!