Chleb Z Orzechami Bananowymi
Chleb z orzechami bananowymi może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 458 kalorii, 9g białka, oraz 24g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 79 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka proszku do pieczenia, sól, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Z łyżeczką wynik 28%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Borówka Banan Orzech Pieczone Płatki Owsiane, Masło orzechowe bananowe z kakao (Paleo, Wegańskie + Pełno30), oraz chleb bananowy, jak zrobić chleb bananowy / szybki chleb bananowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°. nasmaruj 9-na 5-calową patelnię bochenkową i dolną linię patelni papierem woskowym lub pergaminem, a następnie nasmaruj papier.
Wymieszać mleko i sok z cytryny i odstawić, aż mleko się zsiadnie, o 1 minutę.
Mąkę, proszek do pieczenia, sól i sodę wymieszać w misce.
Ubij razem masło i cukier w dużej misce z mikserem elektrycznym z dużą prędkością, aż blady i puszysty, o 2 protokół.
Dodać jajka, po jednym na raz, ubijając aż do połączenia, a następnie ubić banany aż do połączenia. (
Mieszanina będzie wyglądać zsiadłe.)
Dodać mieszankę mąki do mieszanki bananów na przemian z mlekiem, mieszając z małą prędkością, aż ciasto będzie gładkie. Wymieszać z orzechami włoskimi.
Wlać do bochenka i piec, aż drewniany kilof lub szaszłyk włożony do środka chleba wyjdzie czysty, około 1 godziny.
Schłodzić chleb na patelni na stojaku 20 minut, a następnie odwrócić chleb na stojaku.
Wyjmij papier i obróć chleb z prawej strony na stojaku, aby całkowicie ostygł.
Przechowuje chleb, owinięty w folię, w temperaturze pokojowej 4 dni lub zamrożony 1 miesiąc.