Chleb Sheepherder
Chleb Sheepherder może być tylko chleb, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 232 kalorie. Ten wegetariański przepis służy 24 i kosztuje 14 centów za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz aktywne drożdże, cukier, olej sałatkowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski spoonacular wynik 30%. Podobne przepisy to Sheepherder ' s Breakfast, Sheepherder ' s Breakfast, oraz Chleb Owsiany (Maszyna Do Chleba/Wypiekacz Do Chleba).
Instrukcje
W dużej misce, połączyć 3 szklanki bardzo gorącej wody z kranu z masłem, cukier i sól. Mieszaj, aż masło się rozpuści; pozostaw do ostygnięcia, aż się ogrzeje (110 do 115). Wymieszać drożdże; przykryć i ustawić w ciepłym miejscu, aż bąbelki, o 15 protokół.
Dodać 5 szklanek mąki. Beat z ciężkich mikserem lub łyżką tylko do ciasta jest rozciągliwy, 2 do 5 minut.
Wymieszać wystarczającą ilość pozostałej mąki, około 3 1/2 szklanki, aby utworzyć sztywne ciasto.
Aby ugniatać za pomocą haka do ciasta, ubijaj na średniej prędkości, aż ciasto ściągnie się z boku miski i nie będzie już lepkie, około 5 minut. W razie potrzeby dodaj więcej mąki, 1 łyżkę na raz.
Aby zagnieść ręcznie, zeskrobać ciasto na mąkę i zagnieść do gładkości, około 10 minut, dodając mąkę w razie potrzeby, aby zapobiec przywieraniu. Miskę spłukać i natrzeć olejem. Powrót ciasto do miski i obrócić, aby pokryć olejem.
Przykryć miskę folią i pozostawić ciasto do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż do podwojenia, około 1 1/2 godziny.
Tymczasem, jeśli używasz holenderskiego pieca żeliwnego 5-quart, Wytnij okrąg folii, aby pasował do dna patelni; włóż folię do patelni. Obficie natrzeć folię i boki patelni olejem sałatkowym. Nieprzywierająca patelnia, która nie jest noszona, nie wymaga przygotowania.
Wyrobić ciasto za pomocą haka do ciasta lub na mące, aby wydalić powietrze, a następnie uformować gładką kulkę.
Umieścić ciasto na patelni do pieczenia. Przykryj luźno folią i odstaw w ciepłe miejsce, aż prawie podwoi się ponownie, od 45 minut do 1 godziny; obserwuj uważnie, aby nie podnosić się zbytnio.
Piec, Odkryte, w piekarniku 350 aż bochenek jest złoty kolor i brzmi puste po naciśnięciu, 50 do 55 minut.
Wyjmij chleb z piekarnika i odwróć na stojaku (będziesz potrzebował pomocnika); usuń folię i obróć bochenek z prawej strony. Schłodzić co najmniej 45 minut.
Podawać na ciepło lub chłodno, pokroić w kliny.