Chleb Rozmarynowo-Jabłkowy
Rozmaryn-chleb jabłkowy może być tylko chleb, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 101 kalorii. Ten przepis służy 16 i kosztuje 15 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz szybkie drożdże, mąkę, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Maszyna Do Chleba Chleb Ziemniaczano-Rozmarynowy, Chleb Rozmarynowy, oraz Tarta Jabłkowa Z Rozmarynem.
Instrukcje
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Połączyć 2 3/4 szklanki mąki, sól, rozmaryn, i drożdże w dużej misce, mieszając trzepaczką.
Dodaj wodę, mieszając, aż powstanie miękkie ciasto. Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię. 8 minut); dodać wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przyklejało się do rąk. Przykryj i pozostaw 5 minut. Zagnieść w jabłku.
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryj i pozostaw 10 minut.
Kształt ciasta do bochenka; umieścić ciasto w 8 1/2 x 4 1/2-calowy patelni Bochenek pokryte sprayem do gotowania. Delikatnie wcisnąć ciasto na patelnię; przykryć.
Pozwól wznieść się w ciepłym miejscu (85), wolnym od przeciągów, 30 minut lub do podwojenia rozmiaru.
Piec w 375 przez 45 minut lub aż chleb jest lekko rumiane i brzmi puste po naciśnięciu.
Wierzch posmarować masłem. Schłodzić na patelni 5 minut.
Wyjąć z patelni i całkowicie ostudzić na stojaku z drutu.