Chleb Francuski
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc spróbuj francuskiego chleba. Ten wegetariański przepis służy 15 i kosztuje 10 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 51 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Najlepiej sprawdza się jako chleb i odbywa się w ok. 15 minut. Udaj się do sklepu i odbierz ocet, wodę, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 31%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Francuska zupa cebulowa zapiekana Francuska Pizza chlebowa i sałatka z Dijon Vinaigrette, Mały Ultra-Lekki Zdrowy Francuski Chleb Bochenek (Abm) Chleb Maszyna, oraz Wegetariański Chleb Francuski dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć 1/2 szklanki mąki, drożdże, cukier i sól w średniej misce, dobrze mieszając. Stopniowo dodawać wodę, kwaśną śmietanę i ocet do mieszaniny mąki, dobrze bijąc przy niskiej prędkości miksera elektrycznego, aż do wymieszania. Pokonaj dodatkowe 2 minuty ze średnią prędkością. Stopniowo wymieszać wystarczającą ilość pozostałych 3/4 szklanki plus 2 łyżki mąki, aby uzyskać miękkie ciasto.
Posypać 1 łyżkę mąki równomiernie na powierzchni roboczej. Ciasto wyłożyć na mąkę i zagniatać, aż będzie gładkie i elastyczne (około 8 minut). Przykryć i odstawić na 10 minut.
Dziurkować ciasto i lekko ugniatać 4 lub 5 razy. Podziel ciasto na pół.
Rozwałkuj 1 porcję ciasta na prostokąt o wymiarach 4 x 5 cali.
Zwinąć ciasto, zaczynając od długiego boku, mocno naciskając, aby wyeliminować kieszenie powietrzne; szczypać końce do uszczelnienia.
Umieścić ciasto, szew stronie w dół, na blasze pokrytej natryskiem do gotowania. Powtórz procedurę z pozostałym ciastem. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 20 minut lub do podwojenia luzem.
Delikatnie wykonaj 3 lub 4 szczeliny, o głębokości około 1/4 cala, po przekątnej każdego bochenka, używając ostrego noża pokrytego sprayem do gotowania.
Połącz białko jaja i 1 łyżkę wody; bochenki zmiksuj z mieszaniną białka jaja i posyp sezamem.
Piec w temperaturze 375 przez 15 minut lub aż bochenki będą złote i wydrążone po naciśnięciu.
Wyjąć z blachy do pieczenia i ostudzić na stojaku z drutu.