Chleb Czteroziarnisty

Chleb Czteroziarnisty
Chleb czteroskładnikowy może być właśnie tym chlebem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 156 kalorii, 3G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis wegetariański serwuje 32 i kosztuje 18 centów za porcję. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Mieszanka mąki kukurydzianej, miodu, wody i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Chleb Pełnoziarnisty, Chleb Trzyzbożowy, oraz Chleb Siedmioziarnisty podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużej misce zalej wrzącą wodą owies.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Owies ZwyczajnyOwies Zwyczajny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Dodać masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
3
Odstawić, aż mieszanina ostygnie do 110 ° -115°, mieszając od czasu do czasu.
4
W małej misce rozpuścić drożdże w ciepłej wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Dodać do mieszanki owsianej.
6
Dodać mąkę kukurydzianą, mąkę pełnoziarnistą, miód, sól i 3 szklanki mąki uniwersalnej. Beat aż gładkie. Wymieszaj wystarczającą ilość mąki uniwersalnej, aby utworzyć miękkie ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka PszennaMąka Pszenna
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
CiastoCiasto
MiódMiód
SólSól
7
Obrócić na mączną powierzchnię; ugniatać do uzyskania gładkiej i elastycznej, około 6-8 minut.
8
Umieścić w nasmarowanej misce, obracając raz do nasmarowanej góry. Przykryć i pozostawić w ciepłym miejscu do podwojenia, około 1 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
9
Poncz ciasto w dół. Przełożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię; podzielić na pół. Uformuj każdą porcję w bochenek.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
PunchPunch
10
Miejsce w dwójkach, zajmując 9. x 5 po. Patelnie bochenkowe. Przykryj i odstaw do podwojenia, około 45 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
11
Piec w temperaturze 350° przez 40-45 minut lub do złotego koloru.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
12
Usuń z patelni do stojaków drucianych.
13
Posmarować roztopionym masłem. Super.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje32
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawChleb
Magazyn