Chleb Czekoladowy: Parozzo

Chleb czekoladowy: Parozzo może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pudełko z przepisami na chleb. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 357 kalorii. Na 92 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka skrobi kukurydzianej, słodko-gorzka czekolada, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Więcej o zdrowym chlebie w pięć minut dziennie: czekoladowe Espresso chleb pełnoziarnisty, Maszyna Do Chleba Migdałowo-Czekoladowy Chleb, oraz Czekoladowy budyń chlebowy z dwoma sosami czekoladowymi i korą migdałową.
Instrukcje
W misce robota kuchennego połącz blanszowane migdały i gorzkie migdały lub pestki moreli i zmiel na drobny proszek, dodając trochę cukru, jeśli to konieczne,aby orzechy nie sklejały się. Odstawić.
Rozpuścić 5 łyżek masła na małym ogniu w małym rondlu.
Wyjmij z ognia i pozostaw do ostygnięcia.
Nasmarować 9-calową patelnię tortową masłem i odstawić.
W dużej misce przesiać mąkę, skrobię kukurydzianą i gałkę muszkatołową.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Oddzielić jajka i umieścić białka i żółtka w osobnych miseczkach. Żółtka ubić mikserem ręcznym i stopniowo dodawać zmielone migdały i cukier, ubijając mieszaninę, aż będzie lekka i puszysta. Stopniowo dodawać mieszankę mąki i ostudzone masło, energicznie ubijając między każdym dodatkiem.
W drugiej misce ubij białka, aż będą sztywne i błyszczące, a następnie złóż je do mieszanki mąki.
Wlać całe ciasto do przygotowanej patelni tortowej i piec, aż ciasto będzie jędrne i złociste, około 40 minut.
Ostudzić przez 15 minut, a następnie wyjąć z patelni i ostudzić całkowicie.
W podwójnym kotle na bardzo małym ogniu roztopić czekoladę, stale mieszając.
Dodać 2 łyżki wody i mieszać, aż czekolada będzie gładka i błyszcząca.
Gdy ciasto ostygnie, wlać roztopioną czekoladę na wierzch i rozprowadzić łopatką.
Podawać ciasto w temperaturze pokojowej.