Chleb Bananowy Żurawinowy
Bananowy chleb żurawinowy może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 582 kalorie. Na 61 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. 178 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pod ręką proszek do pieczenia, mąkę, mleko i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 44%. Spróbuj Chleb Bananowy Żurawinowy, Chleb Bananowy Żurawinowy, oraz Chleb Bananowy Pełnoziarnisty Żurawinowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Lekko posmaruj dwie patelnie bochenkowe 9x5 cali.
W dużej misce, śmietany razem cukier i skrócenie do światła i puszyste. Ubić jajka i wymieszać z bananami, sosem żurawinowym, mlekiem i wanilią. W osobnej misce wymieszaj mąkę, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia, cynamon i gałkę muszkatołową. Stopniowo mieszamy mieszaninę mąki z mieszaniną bananów. Złożyć orzechy włoskie.
Wlać do przygotowanych patelni bochenkowych.
Piec przez 50 do 60 minut w nagrzanym piekarniku lub do momentu, gdy wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Schłodzić na patelni przez 10 minut, następnie przełożyć na stojak z drutu i całkowicie ostudzić.