Chleb Bananowy Jabłkowy
Bananan Jabłko chleb jest Wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 367 kalorii. Na 1,02 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką jabłko, banan, jajka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 284 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Sprawdza się jako chleb przyjazny dla budżetu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Bananan Chleb Jabłkowy, Chleb Jabłkowy Bananowy, oraz Chlebek bananowo-jabłkowy mamy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C). Posmaruj dwie patelnie bochenkowe 7x3 cale.
W misce, ubij razem 2 3/4 szklanki mąki, 2 łyżeczki cynamonu, sody oczyszczonej i soli, aż dokładnie połączone. W osobnej misce, ubić roztopione masło z 2 szklanki cukru, aż będzie gładkie, i wymieszać w jajkach, jeden na raz, a następnie grecki jogurt i ekstrakt z wanilii. Mieszać w mieszaninie mąki tylko do momentu włączenia.
Złóż banany, jabłka i posiekane orzechy włoskie, aż do połączenia; nie overmix. W cieście powinny być widoczne małe kawałki banana.
Wlać połowę ciasta do każdej przygotowanej patelni bochenkowej.
Wymieszać brązowy cukier, 1/2 szklanki białego cukru, 1 łyżkę cynamonu, 1/4 szklanki mąki i 3 łyżki zmiękczonego masła razem w misce, aż mieszanina przypomina grube okruchy.
Posypać połowę okruchów polewą na każdym bochenku.
Każdy Bochenek udekorować plastrami banana i jabłka.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 30 minut, następnie wyjąć i przykryć każdą patelnię folią aluminiową. Wróć do piekarnika i piec dodatkowe 15 lub 20 minut, lub do wykałaczki włożonej do środka bochenków wychodzi czysty. Pozostawić do ostygnięcia przed podaniem.