Chipotle grillowane udka z kurczaka z pikantnym sosem Tomatillo
Chipotle grillowane udka z kurczaka z pikantnym sosem Tomatillo może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 382 kalorie, 31g białka, oraz 26g tłuszczu na porcję. Na 1,85 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jeśli masz granulowany cukier, mieloną kolendrę, proszek chipotle i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Udka z kurczaka z kminkiem z grillowaną salsą Tomatillo, Grillowane udka z kurczaka po tajsku z sosem słodko-pikantnym i ryżem kokosowym, oraz Grillowane skrzydełka z kurczaka z pikantnym sosem Chipotle i sosem do maczania z sera pleśniowego-jogurt dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu do średniej wysokości (około 191° do425) i przetrzyj ruszt grillowy ręcznikiem zanurzonym w oleju roślinnym. Przygotuj pędzelek do ciasta i małą miskę oleju.Nawlecz plastry cebuli na szpikulec, pozostawiając 1/4 cala przestrzeni między kawałkami.
Umieścić szaszłyk i całe pomidory na grillu, przykryć grill, i gotować, aż kawałki cebuli są lekko zmiękczone i zwęglone, obracając szaszłyk w połowie, i pomidory są zwęglone ze wszystkich stron, obracając od czasu do czasu, o 10 minut w sumie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tomatillos
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki
Kasztany Wodne, Julienne
4
Wyjąć wszystko do dużego naczynia.W połowie tomatillo i czas gotowania cebuli, szczotkować ścięte boki połówek awokado z olejem, umieścić je na grillu cut-side w dół, i przykryć grill. Ugotować połówki awokado, aż lekko zmiękną i pojawią się ślady grillowania, około 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Awokado
Tomatillos
Cebula
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
5
Wyjąć do naczynia z pomidorami i cebulą i ostudzić. W międzyczasie, grill kurczaka.Przetrzyj ponownie ruszt grillowy ręcznikiem zanurzonym w oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tomatillos
Cały Kurczak
Cebula
Olej Do Smażenia
Sucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
6
Umieść kurczaka na grillu i przykryj grilla. Gotować, odwracając raz, aż skorupa i grill znaki uformowały się i natychmiastowy odczyt termometr rejestruje 160 ° F, około 15 do 20 minut w sumie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
Słoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Kuchenny
Kasztany Wodne, Julienne
7
Wyjmij do deski do krojenia, namiotu z folią i pozostaw podczas wykończenia sosu.Używając łyżki, wyjąć miąższ awokado i umieścić go w blenderze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Awokado
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Folia Aluminiowa
8
Usuń plastry cebuli ze szaszłyka i dodaj do blendera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Szaszłyki
9
Dodaj Tomatillo, kolendra, sok z limonki, ząbek czosnku, chile, i odmierzonej soli i doprawić do smaku pieprzem. Zmiksować, aż będzie gładka, około 1 minuty, skrobając boki blendera gumową szpatułką w razie potrzeby. Doprawić do smaku solą i pieprzem.