Chiles Rellenos (Papryka Nadziewana)
Chiles Rellenos (nadziewane papryki) może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis służy 4. Na 2,71 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 357 kalorii, 26g białka, oraz 18g tłuszczu. Jeśli masz ser mozzarella, pomidory roma, mąka, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 285 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia doskonała spoonacular ocena 84%. Spróbuj Papryka Poblano Nadziewana (Chiles Rellenos), Nadziewane Chiles Poblano w białym ryżu (Arroz Blanco con Chiles Rellenos de Queso), oraz
Instrukcje
Umieścić całe papryki na otwartym ogniu (palnik gazowy) lub pod brojlerem. Piecz, obracając często, aż do równomiernego czernienia i pęcherzy.
Wyjmij z ognia, umieść w plastikowej torbie i pozwól im się spocić na chwilę. Pozwoli to skórki do skórki łatwo.
Podczas gdy papryka są pocenie, umieścić mieloną wołowinę na patelni na średnim ogniu. Gotować, mieszając do kruszonki, aż równomiernie rumiane. Gdy wołowina jest w pełni ugotowana, dodaj cebulę, czosnek i pomidor i gotuj jeszcze kilka minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Paprykę wyjąć z torebki i obrać ze spalonej skóry. Możesz chcieć nosić rękawice ochronne. Papryki uruchomić pod chłodną bieżącą wodą, aby spłukać wszelkie spalone kawałki. Zrobić małą pionową szczelinę z boku papryki i usunąć nasiona i żyły. Każdą paprykę napełnić do połowy zmieloną mieszanką wołową, a resztę wypełnić rozdrobnionym serem. Zamknij szczeliny i zabezpiecz wykałaczkami.
Białka ubić w dużej szklanej lub metalowej misce, aż będą grube i puszyste.
Dodać żółtka i ubijać przez minutę, aby się wtopić.
Tymczasem, ciepło 1/4 cala oleju w dużej patelni ciężkiej na średnim ogniu. Nadziewane papryki posmarować lekkim pyłem mąki, następnie zanurzyć w jajku, aby były całkowicie przykryte. Ostrożnie umieścić w gorącym oleju i smażyć z obu stron na złoty kolor.
Odcedzić na papierowych ręcznikach, następnie podawać na dużym talerzu.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Cava, Grenache i Shiraz to świetny wybór na Chili. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Cava Mestres Reserva Brut 1312 z oceną 4.6 na 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![Cava Mestres Reserva Brut 1312]()
Cava Mestres Reserva Brut 1312
Jasnożółty słomkowy kolor z widocznymi zielonymi pasemkami i drobnymi, eleganckimi bąbelkami. Wyraźne odzwierciedlenie rocznika: delikatna Finezja z intensywnymi aromatami białych owoców, kwiatów i świeżo ciętych ziół. Na podniebieniu jest świeży, odsłaniając wielką równowagę słodyczy i kwasowości. Przyjemny i łatwy do picia.