Chicken Piccata
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 132 kalorie. Ten przepis służy 4. Na 74 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 100 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 37 minut. Mieszanka bulionu z kurczaka, sok z cytryny, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Chicken Piccata, Chicken Piccata, oraz Chicken Piccata.
Instrukcje
Kurczaka przyprawiamy solą i pieprzem i posypujemy 1 łyżką mąki.
Ciepła 2 łyżeczki oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu, aż bardzo gorąco; gotować kotlety aż nieprzezroczyste w całym, 1 do 2 minut na stronie.
Przenieść kotlety na talerz. (Zarezerwuj patelnię.) Zmniejszyć ciepło pod patelnią do średniego.
Dodaj pozostałą łyżeczkę oleju i czosnku do tej samej patelni; gotować, aż pachnące, o 1 minutę.
Wymieszać bulion, sok z cytryny i 1 łyżeczkę mąki i dodać do patelni. Dusić sos do zmniejszenia i zagęszczony, 2 do 3 protokół. Wymieszać z octem, pietruszką i kaparami. Mieszamy na maśle, aż sos będzie lśniący i lekko zagęszczony.
Kurczaka podawać z sosem. Rukolę i świeżo startą skórkę cytrynową wymieszać z lekką mżawką oliwy z oliwek; doprawić do smaku solą i pieprzem, rozsypać na kurczaku.
Podawać z makaronem lub ziemniakami według uznania.