Chicken Massaman Curry (Kaeng Matsaman Kai)
Kurczak Massaman Curry (Kaeng Matsaman Kai) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje $2.94 za porcję. Jedna porcja zawiera 814 kalorii, 50g białka, oraz 49g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz pełnotłuste mleko kokosowe, laski cynamonu, drobno posiekany cukier palmowy i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć cukier palmowy, możesz podążać za tym daniem głównym z Halloween Wyciąć Ciasteczka Cukru jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni azjatyckiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Kurczak Żółty Curry (Kaeng Kari Kai), Kurczak Zielony Curry {Kaeng Kiao Waan Gai}, oraz Autentyczne tajskie zielone Curry z kurczakiem (Kaeng Kiew Waan Kai).
Instrukcje
Łyżka około 3/4 filiżanki kremowej części mleka kokosowego, która wznosi się na górę puszki i umieścić go w dużym garnku z grubym dnem wraz z pastą curry. Smażyć mieszaninę na średnim ogniu, aż mleko kokosowe zacznie się oleić.
Dodaj pałeczki z kurczaka do garnka wraz z pozostałym mlekiem kokosowym, cukrem, sosem rybnym, miąższem tamaryndowca i wystarczającą ilością wody, aby ledwo pokryć kurczaka.
Doprowadzić mieszaninę do wrzenia na średnim ogniu; natychmiast zmniejszyć ogień do średniego, aby uzyskać gotować.
Dusić kurczaka, pod przykryciem, przez 10 minut.
Dodaj ziemniaki, szalotki i suszone przyprawy (jeśli są używane) do garnka.
Dodaj więcej wody, jeśli to konieczne, aby upewnić się, że wszystkie składniki są zanurzone. Wyreguluj ciepło, aby utrzymać gotowanie na wolnym ogniu. Nadal gotować, pod przykryciem, aż kurczak, ziemniaki i szalotka będą miękkie, 15 do 20 minut.
Wymieszać z orzeszkami ziemnymi (jeśli są używane).
Curry wyjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia nieco przed podaniem z gotowanym na parze ryżem jaśminowym.