Chelo Kebab
Chelo Kebab jest bezglutenowe danie główne. Jedna porcja zawiera 427 kalorii, 19g białka, oraz 19g tłuszczu. Na $2.7 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka pomidorów winogronowych, sól, cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 9 godzin i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kebab Massalam, Halloumi Kebab, oraz Adana Kebab dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować kebaby, umieścić cebulę i czosnek w robocie kuchennym; proces 2 do 3 minut lub do puree.
Połącz mieszankę puree cebuli, sok z cytryny, 3 łyżki oleju, 1/4 łyżeczki soli i pieprzu w dużej plastikowej torbie.
Dodać jagnięcinę; uszczelnić i marynować w lodówce 8 godzin, obracając torebkę od czasu do czasu.
Rozgrzej grill na średnim ogniu lub brojlery.
Wyjąć jagnięcinę z worka; wyrzucić marynatę. Nawlecz jagnięcinę na 6 (10-calowe) metalowe szaszłyki; nawlecz pomidory na 2 lub 3 (10-calowe) metalowe szaszłyki.
Umieść szaszłyki na ruszcie lub patelni brojlerów pokrytej sprayem do gotowania; gotuj pomidory od 4 do 5 minut i jagnięcinę od 10 do 12 minut lub do pożądanego stopnia doneness, obracając od czasu do czasu.
Aby przygotować chelo, umieść ryż na drobnym sitku; spłucz 1 do 2 minut ciepłą bieżącą wodą.
Drenaż. Doprowadzić 6 szklanki wody i 2 łyżeczki soli do wrzenia w dużej, ciężkiej patelni nonstick na dużym ogniu.
Dodać ryż; gotować, odkryte, 5 do 7 minut, mieszając od czasu do czasu. (Ryż będzie lekko chrupiący.)
Odcedzić ryż przez sito do miski, rezerwując ryż i gotowanie płynu. Ryż opłukać ciepłą bieżącą wodą.
Połączyć 2 łyżki reserved ryżu gotowania cieczy, 2 łyżki roztopionego masła, 1 łyżka oleju, i szafran w nonstick patelni; miejsce na dużym ogniu.
Dodaj jedną trzecią ryżu, mieszając do herbu.
Rozprowadzić równomiernie na dnie patelni.
Dodać pozostały ryż (nie mieszać), równomiernie rozprowadzić.
Skropić pozostałą 1 łyżką roztopionego masła.
Umieść czysty ręcznik do naczyń nad ryżem, składany ręcznik, aby zmieścić się w obwodzie patelni. Przykryj patelnię pokrywką. Gotować na dużym ogniu 3 do 4 minut lub aż ryż zacznie brązowieć na dnie. Zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować 20 minut lub aż ryż jest miękka i chrupiące, rumiane warstwy tworzy na dnie patelni.
Zdejmij pokrywkę i ręcznik; Odwróć ryż na talerz.
Łyżka około 1/2 szklanki ryżu na każdym z 6 talerzy.
Usuń pomidory ze szaszłyków.
Na każdym talerzu ułożyć szaszłyk jagnięcy i 3 pomidory.
Połącz zieloną cebulę, miętę i kolendrę; posypać 1 łyżką na każdej porcji.
Podawać z cytrynowymi klinami.