Char Siu-szkliwione bułeczki wieprzowo-ananasowe
Jedna porcja zawiera 665 kalorii, 70g białka, oraz 17g tłuszczu. Na 3,76 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka ananasa, brązowego cukru, king ' s hawaiian rolls i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Slow Cooker Chinese Pork vel char siu Pork, Chińskie bułeczki wieprzowe z grilla (Char Siu Bao), oraz Bułeczki Wieprzowe Gotowane Na Parze (Char Siu Bao).
Instrukcje
Zrobić solankę: w dużym garnku, doprowadzić 3 1/2 szklanki wody do wrzenia. Wymieszać z solą, brązowym cukrem i wanilią. Chill until cool.
Umieścić wieprzowinę w 9-na 13-in. patelnię i zalać solanką. Schłodzić co najmniej 3 godziny i do
Dodać char siu glazury: w małej misce, wymieszać ketchup, hoisin, olej sezamowy, czosnek, imbir, i sos sojowy.
Wlać połowę sosu do innej małej miseczki.
Przygotuj grill na pośrednie średnie ciepło (350 do 450; możesz trzymać rękę 5 w. powyżej ruszt do gotowania tylko 5 do 7 sekund).
Połóż wieprzowinę na obszarze pośredniego ogrzewania i gotuj pod przykryciem, aż mięso osiągnie 135 na termometrze mięsnym, 15 do 20 minut.
Używając pędzla do ciasta i jednej miski glazury, przykryj wieprzowinę glazurą, oszczędzając 2 łyżki. dla ananasa. Gotuj wieprzowinę (jeśli używasz węgla drzewnego, dodaj 6 do 8 brykietów, aby utrzymać temperaturę), obracając od czasu do czasu, aż glazura lekko się karmelizuje i termometr mięsa osiągnie 145, 5 do 10 minut.
Przełożyć wieprzowinę na deskę do krojenia, namiot z folią i odstawić na 15 minut.
Ułóż plastry ananasa na bezpośrednim ogniu grilla, pędzel z 2 łyżkami. zastrzeżone glazury, i gotować, obracając raz, aż pojawią się znaki grill, o 4 minut na stronie.
Zdjąć plastry z grilla i pokroić na pół.
Wieprzowinę pokroić w 1/2 cala. plastry.
Wytnij głęboką ukośną szczelinę w górnej części każdej rolki. Napełnij każdą rolkę kawałkiem wieprzowiny, pół grillowanego plasterka ananasa, gałązką kolendry i 1/2 łyżeczki. glazura z drugiej miski.
Podawać rolki z pozostałą glazurą do mżawki.
* Znajdź aromatyczny ekstrakt z hawajskiej wanilii w sklepach spożywczych dla smakoszy i hawaiianvanilla.com; działa również ekstrakt z wanilii nie-hawajskiej.
Dodać do przodu: solanka wieprzowina i zrobić char siu glazury do 1 dnia do przodu.