Chai-gotowane morele i śliwki
Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Chai-gotowane morele i śliwki mogą być wyjątkowym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.19 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 194 kalorie. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz kalifornijskie morele, cukier, śliwki angelino i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Morele i śliwki gotowane w różowym winie, Wieprzowina z morelami, suszonymi śliwkami i kiszoną kapustą, oraz Duszone jagnięce golonki z suszonymi morelami, śliwkami i kandyzowanym imbirem.
Instrukcje
Połączyć cukier i 3 szklanki wody w rondlu 3-do 4-quart. Połowę fasoli wanilii przekrój wzdłużnie nożem do parkowania i zeskrobaj nasiona na patelnię, a następnie dodaj strąk. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, mieszając od czasu do czasu, aż cukier się rozpuści.
Dodać śliwki i dusić, odkryte, 3 protokół.
Dodaj morele i torebki herbaty i wróć do gotowanego na wolnym ogniu. Gotować owoce, delikatnie mieszając raz lub dwa, 5 minut, a następnie zdjąć z ognia.
Pozostawić torebki herbaty do stromej z owocami w syropie 15 minut (owoce będą nadal mięknąć, jak to steeps), a następnie usunąć worki, delikatnie wyciskając płyn z nich do syropu.
Przełożyć kompot do miski lub słoika i ostudzić, delikatnie mieszając od czasu do czasu.
* Dostępne w nutsonline.com.
** Dostępne w apricot-farm.com.
Kompot utrzymuje, przykryty i schłodzony, 2 tygodnie.