Ceviche z homarem i przegrzebkami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów z Ameryki Południowej, więc spróbuj ceviche z homarem i przegrzebkami. Za $2.55 za porcję, ten przepis okładki 27% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 9g białka, 29g tłuszczu i w sumie 590 kalorii. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką chipsy babki lancetowatej, sok pomarańczowy, sok z limonki i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne i pescatarian dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 30 minut. Z łyżką wynik 63%, to danie jest dobre. Podobne przepisy obejmują Ceviche Z Przegrzebkami, Ceviche Z Przegrzebkami, oraz Ceviche Z Przegrzebkami.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Blanszuj homara we wrzącej wodzie przez 6 minut.
Zdjąć z ognia. Połóż homara na kąpieli lodowej. Po ostygnięciu pokrój homara na małe kawałki.
Pokrój oczyszczone przegrzebki na cienkie plasterki.
Połącz przegrzebki i homara w misce.
Wlej soki cytrusowe na przegrzebki i homara.
Dodaj cebulę, pomidory, kolendrę, habanero, oliwę z oliwek, keczup, sól i pieprz.
Delikatnie wymieszaj, aby pokryć przegrzebki i homara. Przykryj szczelnie miskę, wstaw do lodówki na 4 godziny, aby "ugotować".
Odcedź sok i ułóż na talerzach.
Udekoruj świeżymi frytkami z awokado i babki lancetowatej.
Polecane wino: Chablis, Chardonnay
Homar w menu? Spróbuj sparować z Chablis i Chardonnay. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów z pewnością również trafi w sedno. Samuel Billaud Chablis Premier Cru Sechet Vieilles Vignes z 4 Poza 5 Ocena wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 42 dolarów za butelkę.
![Samuel Billaud Chablis Premier Cru Sechet Vieilles Vignes]()
Samuel Billaud Chablis Premier Cru Sechet Vieilles Vignes
Pochodzi z 70-letniej działki winorośli w Vailons 1er Cru, która kiedyś należała do babci Billauda. Ponownie nabył działkę w 2014 roku. Prasowanie pneumatyczne, osiadanie na zimno. Fermentacja alkoholowa w małych, regulowanych termicznie zbiornikach ze stali nierdzewnej i neutralnych beczkach. Starzenie się na drobnym osadzie.