Cannoli czekoladowo–pomarańczowe (Cannoli di Ricotta)

Cannoli czekoladowo–pomarańczowe (Cannoli di Ricotta)
Na 1,02 zł za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 314 kalorii, 5G białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz zmielony cynamon, drobny cukier, ekstrakt z wanilii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Ricottan i Cannoli z kawałkami czekolady, Cannoli deser Pizzan i czekolada Cannoli Pizzettes, oraz Cannoli Czekoladowe Z Ricottą.

Instrukcje

1
Zrobić ciasto
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
2
W średniej misce wymieszać mąkę, cukier, kakao i cynamon. Za pomocą palców lub blendera do ciast, zmiksować na maśle, aż mieszanina przypomina grubą potrawę. (Alternatywnie, puls w robocie kuchennym.)
Składniki, których będziesz potrzebować
CynamonCynamon
MasłoMasło
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Mżawka limoncillo nad mieszaniną i delikatnie wymieszać widelcem do włączenia.
4
Ciasto wyłożyć na arkusz folii. (Ciasto nadal będzie wyglądać nieco sucho i krucho.) Zebrać razem w piłkę, owinąć w plastik i przechowywać w lodówce od 45 minut do 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
5
Wykonaj wypełnienie
6
W średniej misce wymieszaj ricottę, cukier, chipsy czekoladowe, skórkę pomarańczową i wanilię. Wymieszać łyżkę w torbie z ciastem wyposażonym w okrągłą końcówkę o średnicy 1/2 cala i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do użycia. (Wypełnienie może być wykonane do 1 dnia wcześniej i schłodzone, pokryte.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekoladowe ChipsyCzekoladowe Chipsy
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Ser RicottaSer Ricotta
WaniliaWanilia
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
Torba Na CiastoTorba Na Ciasto
7
Formować, smażyć i wypełniać muszle
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
8
Ciasto pokroić na 4 równe kawałki. Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj 1 sztukę do grubości 1/8 cala. Za pomocą foremki do ciastek z mąką wyciąć od 2 do 3 rund z ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pliki CookiePliki Cookie
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Foremka Do CiastekForemka Do Ciastek
9
Przenieść rund do blachy do pieczenia i zachować pokryte folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia FoliowaFolia Foliowa
10
Rozwałkować pozostałe ciasto i pokroić w ten sam sposób, następnie zebrać resztki, rozwałkować i ponownie pokroić.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
11
Napełnij ciężki garnek 4-quart olejem do głębokości 3 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
12
Ogrzewać umiarkowanym ciepłem, aż termometr zarejestruje 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
13
W międzyczasie, szczotka dolnej krawędzi 1 ciasto okrągłe z białkiem. Owinąć ciasto wokół 1 rurki cannoli z białkiem jajka–Szczotkowane koniec nakładających się na drugi koniec i delikatnie docisnąć krawędzie razem do uszczelnienia. Zrób jeszcze 5 pocisków w ten sam sposób. (PozostaĹ 'e Naboje pozostaĹ' e pokryte plastikiem.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
CiastoCiasto
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
14
Pracując w 2 partiach, smażyć uformowane muszle w gorącym oleju, aż będą głęboko złociste, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
15
Przenieś do wyłożonej ręcznikiem papierowym talerza, aby osuszyć i ostudzić 5 minut. Stań rurki pionowo i delikatnie dotknij blatu, aby poluzować muszle. Twist Formy do usuwania muszli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
16
Pozostałe ciasto owinąć wokół rurek i smażyć w ten sam sposób. (Muszle mogą być wykonane 1 dzień wcześniej i przechowywane w temperaturze pokojowej, niewypełnione i odkryte.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
CiastoCiasto
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
17
Gdy jest gotowy do podania, napełnij rurę do 1 końca skorupy cannoli, wypełniając skorupę w połowie, a następnie rurę na drugi koniec. Powtórz, aby wypełnić pozostałe powłoki. Posypać cukrem cukierniczym i podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
CukierCukier
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia0
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn