Bułeczki Z Cukrem Cynamonowym
Przepis cynamonowe bułeczki z cukrem mogą zaspokoić Twoje szkockie pragnienie w okolicy 40 minut. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 50 kalorii, 1G białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Na 12 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pod ręką proszek do pieczenia, cynamon, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Niewiele osób lubiło ten poranny posiłek. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Bułeczki Cynamonowo-Cukrowe, Bułeczki Cynamonowo-Cukrowe, oraz Bułeczki Z Cukrem Cynamonowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej. Rozgrzej piekarnik do 190°C (375°F). Wyłożyć arkusz papieru pergaminem.
Aby ciasto: w dużej misce, połączyć mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól.
Masło pokroić w suchą mieszankę, aż będzie przypominało grubą mączkę kukurydzianą, ale nie zbryla się. Wymieszać pół na pół i jajko do połączenia.
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni do prostokąta o wymiarach 10 x 6 cali.
Posypać 1 łyżką cukru i 1 łyżeczką cynamonu ponad połowę prostokąta, a następnie złożyć na pół.
Rozwałkuj ciasto ponownie na prostokąt o wymiarach 8 x 6 cali.
Posypać pozostałą łyżkę cukru i łyżeczkę cynamonu ponad połowę prostokąta, a następnie złożyć na pół.
Pokroić ciasto w 6-calowe koło i pokroić na 6 klinów.
Równomiernie rozłożyć kliny na patelni, posypać cukrem i piec na złoty i po prostu jędrny, 15 do 17 minut.
Niech bułeczki ostygną na patelni przez 5 minut, a następnie przenieść do stojaka z drutu do ostygnięcia.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.