Bułeczki Pełnoziarniste
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur porannego posiłku, więc dać pełnoziarniste bułeczki spróbować. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 329 kalorii, 7G białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 37 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz proszek do pieczenia, masło, rodzynki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni szkockiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Bułeczki Pełnoziarniste, Bułeczki Z Borówkami Pełnoziarnistymi, oraz Pełnoziarniste Bułeczki Z Jagodami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163°.
Mąkę, proszek do pieczenia i sól wymieszać w dużej misce.
Dodaj masło i użyj palców, aby uszczypnąć masło i mieszaninę mąki razem; kiedy to wszystko połączone, będzie przypominać Duże bułki tartej.
Użyj drewnianej łyżki, aby wymieszać brązowy cukier i rodzynki, a następnie dodać maślankę. Jeśli ciasto jest dość lepkie, dodaj więcej mąki, 1 łyżkę na raz, aż ciasto będzie miało konsystencję modeliny. Jeśli jest zbyt sucha, dodaj więcej maślanki, 1 łyżkę na raz, aż będzie wystarczająco mokra.
Obróć ciasto na posypaną mąką powierzchnię roboczą i rozwałkuj na prostokąt o grubości 1/4 cala.
Ciasto pokroić na 12 (3-calowych) kwadratów. Resztki można przełożyć, aby uzyskać więcej bułeczek.
Olej blachę do pieczenia. Złóż każdy kwadrat ciasta na pół po przekątnej, tworząc trójkąt i połóż go na arkuszu.
Piec bułeczki, aż szczyty są złotobrązowe, o 30 protokół.
Podawać na ciepło, z dżemem i garnkiem gorącej herbaty, jeśli chcesz.
Z lunchu Ploughmana i uczty Skąpca: autentyczne jedzenie w pubie, dania w restauracji i domowa kuchnia z małych miasteczek, dużych miast i wiejskich wiosek na Wyspach Brytyjskich Brian Yarvin. Copyright © 2012 by Brian Yarvin. Opublikowane przez Harvard Common Press. Użyte za zgodą Harvard Common Press.