Bułeczki owsiane z bekonem i cebulą
Bułeczki owsiane z bekonem i cebulą wymagają około 1 godziny i 5 minut od początku do końca. Z tego przepisu wychodzi 36 porcji zawierających 146 kalorii, 4 g białka i 5 g tłuszczu każda. Za 21 centów za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Mieszanka jajek, pasków bekonu, soli i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Świetnie sprawdza się jako chleb. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 19%, to danie nie jest tak niesamowite. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Bacon-Onion Crescent Buns, Don't Go Bacon My Heart: Bourbon-Maple Bacon Sticky Buns i Onion Mustard Buns.
Instrukcje
Na dużej patelni podsmaż boczek na średnim ogniu, aż będzie chrupiący. Za pomocą łyżki cedzakowej wyjmuj na papierowe ręczniki, aby odciekły.
Podsmaż cebulę w sosie; odcedzić i odstawić.
W międzyczasie w małym rondlu zagotuj wodę z mlekiem. W dużej misce zalej wrzącym płynem płatki owsiane.
Dodaj melasę, olej i sól.
Odstawić, aż mieszanina ostygnie do 110–115°, od czasu do czasu mieszając.
W dużej misce rozpuść drożdże i 1 łyżkę brązowego cukru w ciepłej wodzie.
Dodaj bekon, cebulę, mieszankę płatków owsianych, jajko, mąkę pełnoziarnistą, 3-1/2 szklanki mąki chlebowej i pozostały brązowy cukier. Ubijaj, aż będzie gładkie. Dosyp pozostałą mąkę i wyrób miękkie ciasto (ciasto będzie lepkie).
Obróć na posypaną mąką powierzchnię; ugniatać, aż będzie gładkie i elastyczne, około 6-8 minut.
Umieścić w natłuszczonej misce, obracając raz, aby posmarować wierzch. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia objętości, około 1 godziny.
Uderz ciasto w dół. Obróć na lekko posypaną mąką powierzchnię; podzielić na 36 części. Z każdego uformuj kulę.
Umieścić w odległości 2 cali od siebie na natłuszczonych blachach do pieczenia. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość, około 30 minut.
Piec w temperaturze 375° przez 12-15 minut lub do złotego koloru. Studzimy przez 1 minutę przed wyjęciem z patelni na metalową kratkę.