Bułeczki cytrynowo-maślane z dżemem jeżyn
Bułeczki cytrynowo-maślane z szybkim dżemem jeżyn wymaga około 45 minut od początku do końca. Ten poranny posiłek ma 253 kalorie, 6G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Na 55 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Mieszanka proszku do pieczenia, Skórka z cytryny, maślanka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Niewiele osób lubiło to szkockie danie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Maślanka Tosty Francuskie + Szybki Kompot Z Klonu Jeżyn, Bułeczki Jeżynowo-Cytrynowe, oraz Bułeczki Maślane Cytrynowe.
Instrukcje
Lekko łyżka 3 szklanki mąki do suchych miarek; poziom z nożem.
Umieść 3 szklanki mąki, 2 łyżki cukru, proszek do pieczenia i sól w robocie kuchennym; pulsuj 2 do 3 razy lub do połączenia.
Dodać masło; pulsować 10 razy lub aż mieszanina przypomina Gruboziarnisty posiłek.
Dodaj maślankę, skórkę i sok z cytryny; pulsuj, aż się połączysz. Zeskrobać ciasto na lekko posypaną mąką powierzchnię gumową szpatułką; posypać 1 łyżeczką mąki (ciasto będzie miękkie).
Z mąką ręce, pat ciasto w 4-calowe koło; umieścić na blasze wyłożonej pergaminem. Wklep ciasto w 8-calowe koło.
Ciasto pokroić na 10 klinów, kroić w, ale nie przez ciasto.
Na ciasto posmarować białko; posypać 1 łyżeczką cukru.
Piec w 350 przez 25 minut lub do złotego koloru. Schłodzić na stojaku z drutu.
Podawać z szybkim dżemem jeżyn.