Bułeczki Cynamonowe Pełnoziarniste

Bułeczki Cynamonowe Pełnoziarniste
Pełnoziarniste bułeczki cynamonowe mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 16 i kosztuje 38 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 218 kalorii. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, zmielony cynamon, ciepłe mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 56 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj 100% Pełnoziarniste Cynamonowe Bułeczki Z Rodzynkami, Pełnoziarniste Szarlotki Cynamonowe, oraz Bułeczki cynamonowe pełnoziarniste dla początkujących dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby przygotować ciasto, rozpuścić drożdże w ciepłym mleku i 1/4 szklanki ciepłej wody w dużej misce; odstawić 5 minut lub do spienienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Dodać masło i kolejne 5 składników (przez białko jaja); dobrze wymieszać. Zważyć lub lekko łyżką mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
NóżNóż
3
Dodaj 2 szklanki mąki uniwersalnej i mąki pełnoziarnistej, mieszając, aż powstanie miękkie ciasto. Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka PszennaMąka Pszenna
CiastoCiasto
4
Zagniataj do uzyskania gładkiej i elastycznej masy (około 8 minut); dodaj wystarczającą ilość pozostałej 1/2 szklanki mąki uniwersalnej, 1 łyżkę stołową na raz, aby ciasto nie przyklejało się do rąk (ciasto będzie lepkie).
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CiastoCiasto
5
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia rozmiaru. (Delikatnie wcisnąć dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.) Punch ciasto w dół; roll do 16 x 12-calowy prostokąt na powierzchni mąki. Powierzchnię ciasta pokryć sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
CiastoCiasto
PunchPunch
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Aby przygotować nadzienie, połączyć brązowy cukier, cynamon i gałkę muszkatołową; posypać ciasto, pozostawiając granicę 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
CynamonCynamon
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
CiastoCiasto
7
Posypać ciasto rodzynkami, delikatnie wciskając w ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
RodzynkiRodzynki
CiastoCiasto
8
Zwinąć prostokąt mocno, zaczynając od długiej krawędzi, mocno naciskając, aby wyeliminować kieszenie powietrzne; szczypta szwu do uszczelnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
9
Ciasto pokroić na 16 rolek.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
10
Umieść rolki, pokrój boki w górę, w 13 x 9-calowej patelni do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania. Przykryć i odstawić 45 minut lub do podwojenia wielkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
11
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
12
Odkryj rolki.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
13
Piec w 375 przez 22 protokół lub do lekko rumiane. Schłodzić w patelni na stojaku z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
14
Aby przygotować glazurę, umieść cukier puder i wanilię w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
WaniliaWanilia
GlazuraGlazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
15
Dodaj 5 łyżeczek mleka, 1 łyżeczkę na raz, mieszając, tworząc grubą glazurę.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
MlekoMleko
16
Mżawka glazury równomiernie na rolkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
RolkaRolka
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 56 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia5
Magazyn