Burgery z grzybami w glazurze mahoniowej
Przepis na burgery z grzybami w glazurze mahoniowej zaspokoi Twoje amerykańskie pragnienie w około 40 minut . Ten przepis jest dla 6 osób. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis na wegetariańskie lacto ovo ma 445 kalorii , 13 g białka i 20 g tłuszczu na porcję. Za 2,59 USD za porcję ten przepis pokrywa 14% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka małych pieczarek portobello, cebuli, soli koszernej i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Sprawdza się dobrze jako niedrogie danie główne. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 51% . Ta ocena jest solidna. Podobne przepisy to: Słodko-wędzony łosoś z ryżem imbirowo-mahoniowym , Niesamowite burgery z kurczakiem i Burgery z indyka z sosem jabłkowo-cheddarowym i sosem jogurtowym chipotle .
Instrukcje
W małym rondelku wymieszaj syrop klonowy, Kahlua i sos sojowy. Doprowadź do wrzenia; gotuj przez 8 minut lub do momentu, aż płyn zredukuje się o połowę.
Na dużej patelni podsmaż pieczarki i cebulę na oliwie, aż zmiękną.
Dodaj sól, pieprz i 1/4 szklanki mieszanki Kahlua. Gotuj i mieszaj, aż płyn prawie wyparuje.
W małej misce wymieszaj składniki na pastę serową; przykryj i odstaw do lodówki do czasu podania.
Rozdrobnij wołowinę w dużej misce.
Posyp solą i pieprzem; dobrze wymieszaj. Uformuj sześć kotletów.
Grilluj burgery, przykryte, na średnim ogniu przez 6 minut. Obróć; grilluj 5-8 minut dłużej lub do momentu, aż termometr do mięsa wskaże 160° i soki będą klarowne, od czasu do czasu polewając pozostałą mieszanką Kahlua. Grilluj bułki, bez przykrycia, przez 1-2 minuty lub do momentu, aż będą zrumienione.
Posmaruj bułki serem; przykryj burgerami i mieszanką grzybową. Wymień wierzchy.