Buraki zapiekane solą z chrzanowym Crème Fraîche
Buraki w solnej skorupie z chrzanowym Crème Fraîche mogą być tylko dodatkiem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 152 kalorie, 3G białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Na 2,06 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz chrzan, tymianek, crème fraîche i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Buraki zapiekane solą z chrzanowym Crème Fraîche, Smażony Halibut z rukolą, prażonymi burakami i chrzanowym Crème Fraîche, oraz Grillowane Buraki Z Dipem Cytrynowym Crème Fraîche.
Instrukcje
W miseczce zmiksować crème fraîche, chrzan, posiekany szczypiorek i ocet winny po Sherry. Doprawić do smaku solą i pieprzem. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj.
Rozgrzej piekarnik do 191°.
W średniej misce wymieszać grubą sól, chrzan, tymianek i skórkę pomarańczową.
Umieść trzy 3-łyżkowe kopce mieszaniny soli na małej blasze do pieczenia, rozstaw od siebie. Każdy kopiec soli zalać 1 burakiem, następnie przykryć wszystkie buraki pozostałą mieszaniną soli, mocno naciskając rękami i tworząc skórkę wokół każdego buraka, całkowicie pokrywając.
Buraki pieczone 1 3/4 godziny.
Wyjąć z piekarnika; otworzyć skorupy soli crack i usunąć buraki. Buraki obrać; pokroić w plasterki o grubości 1/4 cala. Ułóż plastry buraków na półmisku.
Podawać z chrzanowym crème fraîche.