Budyń Chlebowo-Morelowy
Czekoladowo-Morelowy budyń chlebowy może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 414 kalorii, 12g białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na $1.3 za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz wanilię, jajka, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Budyń Chlebowy Czekoladowy Morelowy, Pudding Chlebowy Morelowy Z Podwójną Czekoladą, oraz Morelowy Budyń Chlebowy.
Instrukcje
Przyciąć skórki z chleba.
Pokrój Bochenek w poprzek na plastry o grubości 3/4 cala. Ułóż 8 do 10 plastrów po przekątnej w masle 8-calowej kwadratowej patelni, nakładając się, aby pasowały. W razie potrzeby pochyl plastry, aby nie rozciągały się ponad boki patelni. Jeśli chleb jest zbyt szeroki, przyciąć go. Włożyć czekoladę i suszone morele między kromki chleba, rozsypując trochę czekolady i moreli na wierzchu.
W misce ubij jajka, pół na pół, cukier, waniliowy i Likier pomarańczowy, aż do dobrze wymieszanego. Powoli wlać płyn na chleb.
Odstawić, aż chleb będzie miękki i większość płynu zostanie wchłonięta, 30 do 40 minut; od czasu do czasu przewróć patelnię i łyżkę płynu na wierzch.
Piec w piekarniku 350, aż krem nie płynie w środku, gdy patelnia jest delikatnie przechylona, około 30 minut.
Jeśli budyń jest blady, broil 3 do 4 cali od ciepła, aż złoty i chrupiący, 3 do 4 minut.
Podawać na ciepło lub chłodno.