Budyń bananowy z bezą

Budyń bananowy z bezą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj budyniu bananowego z bezą. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.58 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 697 kalorii, 9g białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz pod ręką banany, cukier, żółtka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 31%, co nie jest takie super. Podobne przepisy to Budyń bananowy z bezą, Bezowy Pudding Południowy Bananowy, oraz Kubki Z Budyniem Bezowym.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Ułóż dno naczynia 1 1/2 quart casserole z ciasteczkami waniliowymi. Wierzch warstwą plastrów banana. Powtarzaj warstwy, aż dotrzesz do górnej części naczynia lub zabraknie bananów. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Waniliowe Ciasteczka WafloweWaniliowe Ciasteczka Waflowe
BananBanan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie ZapiekaneDanie Zapiekane
3
W dużym rondlu wymieszaj brązowy cukier i mąkę, aby nie było grudek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Wymieszać z jajkiem i żółtkami. Stopniowo mieszaj mleko, podgrzewając na małym ogniu, ciągle mieszając, aż mieszanina stanie się wystarczająco gęsta, aby pokryć metalową łyżkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
MlekoMleko
JajkoJajko
5
Wyjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia na około 1 minutę. Następnie gorący budyń równomiernie polać warstwami banana i ciastka w naczyniu zapiekanym.
Składniki, których będziesz potrzebować
BananBanan
Pliki CookiePliki Cookie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie ZapiekaneDanie Zapiekane
6
W oddzielnej czystej misce ubij białka mikserem elektrycznym, aż będą mogły utrzymać miękki daszek. Stopniowo posypać cukrem, kontynuując ubijanie, aż będą mogły utrzymać mocny szczyt. Użyj szpatułki, aby rozłożyć bezę na wierzchu zapiekanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
SzpatułkaSzpatułka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Piec w nagrzanym piekarniku, aż beza zbrązowieje, 5 do 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia4
Magazyn