Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać Buche de Noel spróbować. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.37 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 601 kalorii. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 59 minut. Udaj się do sklepu i odbierz rum, żółtka, białka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Bûche de Noël, Buche de Noel, oraz Buche De Noel dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Wyposażenie specjalne: 10 na 15-calową galaretkę z masłem i wyłożoną pergaminem z masłem
Składniki, których będziesz potrzebować
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
Drażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
1
Białka i cukier ubić w misce miksera elektrycznego. Miseczkę przełożyć na gotującą się wodę i delikatnie ubijać, aż cukier się rozpuści i białka będą gorące. Podłącz miskę do miksera i ubijaj trzepaczką na średniej prędkości, aż ostygnie. Przełącz na wiosło i ubijaj zmiękczone masło i kontynuuj ubijanie, aż krem maślany będzie gładki. Rozpuszczamy kawę rozpuszczalną w trunku i ubijamy do maślanego kremu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Granulki Kawy, Mielone
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Alkohol
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Obróć warstwę genoise i oderwij papier. Odwróć na świeżą kartkę papieru.
3
Warstwę rozprowadzić połową masła. Użyj papieru, aby pomóc ci zwinąć ciasto do ciasnego cylindra
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Drażetki Z Białą Perłą
4
Przenieść do blachy do pieczenia i przechowywać w lodówce przez co najmniej 30 minut lub do zestawu. Rezerwować pozostały krem maślany Na Zewnątrz buche.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
1
Połącz pastę migdałową i 1 szklankę cukru w misce miksera elektrycznego i ubijaj za pomocą uchwytu łopatkowego na małej prędkości, aż cukier zostanie prawie wchłonięty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Migdałowa
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Dodaj pozostały 1 szklankę cukru i wymieszaj, aż mieszanina będzie przypominać drobne okruchy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
3
Dodać połowę syropu kukurydzianego, następnie kontynuować mieszanie, aż trochę marcepanu trzyma się razem po ściśnięciu, dodając dodatkowy syrop kukurydziany trochę na raz, w razie potrzeby; marcepan w misce nadal będzie kruchy.
Przenieść marcepan na powierzchnię roboczą i zagnieść na gładką powierzchnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marcepan
1
Zawinąć 1/3 marcepanu w 6-calowy cylinder i pokroić na 1-calową długość.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marcepan
Drażetki Z Białą Perłą
2
Zwiń połowę długości w kulki. Wciśnij Pozostałe cylindryczne długości (łodygi) do kulek (czapek), aby zrobić grzyby. Rozmazać z kakao w proszku. Aby ostrokrzew liści: zagnieść zielony kolor na 1/2 pozostałego marcepanu i zwinąć go w długi cylinder. Spłaszczyć tylną łyżką, a następnie poluzować ją od powierzchni łopatką.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Marcepan
Drażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
3
Pokroić w diamenty, aby liście, lub użyć noża.
4
Aby jagody ostrokrzewu: zagnieść czerwony kolor na mały kawałek marcepanu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marcepan
Maleńkie Tarty W Czerwonej Panierce
5
Przetocz się w małe kulki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drażetki Z Białą Perłą
6
Aby zrobić szyszki, zagnieść kakao w proszku do pozostałego marcepanu. Podziel na pół i uformuj na 2 kształty stożków. Ukoś boki stożków punktami nożyczek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
Marcepan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyczki Kuchenne
7
Rozpakuj ciasto. Trim końce na przekątnej, zaczynając cięcia o 2 cale od każdego końca. Większy wycięty kawałek należy ułożyć na buche około 2/3 u góry. Przykryj Buczek reserved buttercream, upewniając się, aby zakręcić wokół wystającego pnia. Smagnij masło widelcem lub grzebieniem dekoracyjnym, aby przypominało korę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kora
8
Przełożyć Buczek na talerz i udekorować marcepanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marcepan
9
Talerz posypać i obsypać oszczędnie cukrem cukierniczym "śniegiem"."
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W Plasterki
10
Przechowywanie: Przechowywać w chłodnej temperaturze pokojowej. Resztki przykryć luźno i przechowywać w temperaturze pokojowej.
11
Ustaw stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 400 stopni.
Umieść na patelni gotującej się wody i delikatnie ubijaj, aż mieszanina będzie po prostu letnia, około 100 stopni (test palcem). Podłącz miskę do miksera i z mocowaniem trzepaczki, ubijaj na średniej prędkości, aż mieszanina jaj zostanie schłodzona (dotknij zewnętrznej części miski, aby powiedzieć) i potrojona w objętości.
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
16
Przesiać 1/3 mieszanki mąki na ubitych jaj. Użyj gumowej szpatułki, aby złożyć mieszankę mąki, upewniając się, że zeskrobujesz całą drogę do dna miski na każdym przejściu przez ciasto, aby zapobiec gromadzeniu się mieszanki mąki i tworzeniu grudek. Powtórz z kolejną 1/3 mieszanki mąki i na koniec z resztą.
Zeskrobać ciasto na przygotowaną patelnię i wygładzić wierzch.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
18
Piec genoise przez około 10 do 12 minut, lub do dobrze wzrosła, głębokie i jędrne w dotyku. (Upewnij się, że ciasto nie przeciąża się i nie staje się zbyt suche, w przeciwnym razie będzie trudne do zwinięcia.)