Bułeczki Lepkie Rum-Rodzynki
Lepkie bułeczki z rumem i rodzynkami wymagają około 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 295 kalorii. Na 71 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka połówek orzechów pekan, zmielony cynamon, rodzynki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 12%, co nie jest takie niesamowite. Podobne przepisy to Lepkie Bułeczki Cynamonowo-Rodzynkowe, Lepkie Bułeczki, oraz Lepkie Bułeczki.
Instrukcje
W misce wlać 1/4 szklanki rumu na rodzynki; odstawić, aż lekko opadnie, co najmniej 1 godzinę. Masło 9-calowy kwadratowy springform lub zwykła patelnia do pieczenia.
W maszynce, wir 1 szklanka orzechów pekan,1/4 szklanki masła, 1/4 szklanki brązowego cukru, cynamon, sól, i rodzynki z rumem, aż drobno posiekane.
Na posypanej mąką powierzchni, wałkiem do ciasta z mąką, rozwałkuj ciasto chlebowe na prostokąt o wymiarach 16 na 8 cali. (Jeśli ciasto wróci, pozostaw na 5 minut, a następnie zwinąć ponownie.)
Rozłóż nadzienie z rumem i rodzynkami na cieście, pozostawiając 1/2-calowy margines na jednej długiej krawędzi.
Zaczynając od przeciwległej krawędzi, rozwałkuj ciasto wokół napełniania do cylindra.
Mieszankę jajową szczotkować na gołej krawędzi, a następnie szczypać do cylindra, aby uszczelnić.
Odetnij poszarpane końce, a następnie przetnij cylinder na 16 równych rund. Space rolki równomiernie, każdy na ściętej stronie, na patelni. Przykryć folią i odstawić do podwojenia, około 40 minut.
Odkrywaj i szczotkuj rolki lekko mieszanką jajeczną.
Piec w 350 regularnym lub konwekcyjnym piekarniku, aż zbrązowieje, 25 do 30 protokół.
Zdjąć obręcz patelni (jeśli używasz zwykłej patelni, Odwróć rolki na stojak z drutu, a następnie odwróć ponownie na obramowaną płytę).
W 1 1/2 - do 2-Quart patelni na średnim ogniu, połączyć pozostałe 3/4 szklanki brązowego cukru, 1/4 szklanki masła i 1/2 szklanki orzechów pekan z syropem kukurydzianym. Mieszaj, aż mieszanina będzie gęsta i bulgotanie, 3 do 5 minut. Wymieszać pozostałe 2 łyżki rumu.
Wlać i zeskrobać równomiernie na ciepłe bułki. Jeśli nadmiar glazury baseny u podstawy, łyżka nad wierzchołkami bułki.